8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu madde operasyonu

Diyarbakır'da düzenlenen 3 ayrı operasyonda 5.5 kilogram uyuşturucu maddesiyle 14 adet ruhsatsız silah ele geçirilirken, olaylarla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Ş.Y. ve F.D. adlı şahısların Diyarbakır'dan İzmir'e uyuşturucu madde götüreceği ihbarı üzerine harekete geçti. Seyir halinde olan şehirlerarası otobüsü durduran ekipler, bagaj bölümünde narkotik köpeğiyle arama yaptı. Arama sonucunda Ş.Y. ve F.D. adlı şahıslara ait olduğu öğrenilen bir spor çanta içerisinde 4.5 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 uyuşturucu taciri çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Bu arada, devam eden operasyonlar kapsamında Van'dan uyuşturucu madde getirdiği öğrenilen Ş.T. adlı şahıs, narkotik polisi tarafından takibe alındı. H.İ. isimli şahsa eroin satarken suçüstü yakalanan Ş.T'nin misafir olarak kaldığı evde yapılan aramada, altın alım ve satımında kullanılan teraziyle özel bir kurye sandık ele geçirildi. Gözaltına alınan Ş.T. ve H.İ, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı. 

Polis ekiplerin düzenlediği bir diğer operasyonda ise M.G, M.K, R.E, M.P. ve A.G. adlı şahısların işyerlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda; 2 adet Baretta, 2 adet Smith Wesson, 1 adet Asilsan fırtına, 1 adet Browning, 1 adet Glock, 1 adet Lama, 1 Adet Universal, 1 adet Robus ve 1 adet İmparator olmak üzere 11 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şahıslardan A.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 15:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?