8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu

Gerçekleştirilen "Günışığı" adlı uyuşturucu operasyonunda, 39 adet koli ile bantlanmış 40 kilogram toz esrar ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Diyarbakır ve Van Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu tacirlerine yönelik "Günışığı" adlı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında, M.M.O. ve R.O. isimli şahısların, sınır ülkesi İran'dan E.O.G isimli şahıslar vasıtasıyla temin ettikleri uyuşturucu maddeyi, Van'a getirdikleri bilgisi alındı. Takip altına alınan şahıslardan M.E.C.'nin ikametinde yapılan aramada, 39 adet koli bandı ile bantlanmış paketler içerisinde daralı ağırlığı 40 kilogram olan toz esrar maddesi ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 6 adet dolu fişek ele geçirildi.

Diyarbakır kent merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda ise, olayla ilgili olarak F.O., Z.O., Ç.G., M.M.O., R.O. ile yabancı uyruklu E.O.G. adlı kişiler gözaltına alındı. "Toplu Halde Uluslararası Uyuşturucu Esrar Maddesi Ticareti Yapmak, Bu Amaçla Nakletmek ve Bulundurmak" suçlarından tamamlanan soruşturma neticesinde adli mercilere sevk edilen şahıslardan 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, son 3 ay içerisinde yaptıkları 50 operasyonda 127 kilo 344 gram esrar maddesi, 55 kilo 398 gram eroin maddesi, 110 gram kokain maddesi, 58 adet sentetik uyuşturucu ele geçirdiği ve olaylarla ilgili 67 kişinin gözaltına alındığı, 21 kişinin de tutuklandığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 19:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?