4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Yeni bir burun kesme vakası

Diyarbakır'da kendisine esrar bulması için tartıştığı dini nikahlı eşinin burnunu kesmeye çalıştığı iddia edilen şahıs, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan kadın, dini nikahlı eşinden davacı olduğunu söyledi.

İddiaya göre, Bağlar semti Muradiye Mahallesi 14. Sokak'ta ikamet eden A.K. (39) ile dini nikahlı eşi T.G. arasında esrar yüzünden tartışma çıktı. A.K, dini nikahlı eşini dövdükten sonra uyurken burnunu ve elini bıçakla keserek kaçtı.

T.G, yakınları tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılırken, A.K, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. T.G, dini nikahlı eşinin kendisinden esrar bulmasını istediğini iddia ederek şunları söyledi:

"Kocam, 'Bir evden bana esrar için sigara yaprağı getir' dedi. Annemlere gittim, kapıyı çaldım; açmadı. Teyzemlere gittim, açmadı, ben de döndüm. Sonra eve geldim ve kavga ettik. Daha sonra yatağımda uyurken burnumu kesmeye çalıştı.

Bu sırada irkilerek kalktım ve ellerimle yüzümü kapatmaya çalıştım, bu kez de ellerimi kesti. Gece saat 03.00 sıralarında bana tekrar, 'Kalk git, sigara getir' dedi ve ben de gece yarısı gidemeyince beni yine dövdü. Elimden ve burnumdan kanlar akarken, o bana 'Git, esrar getir' diye baskı yapıyordu. 4 gün önce doğum yaptım, hastaydım, yerimden kalkamıyordum.

Kardeşim ile kızım da öbür odada yatıyordu. Beni tekrar dövdükten sonra kaçtı, gitti. Kanlar içinde teyzemlere gittim, beni hastaneye götürdüler. Polise ifade verdim. Biz dini nikahlıyız, benden önce de bir eşi vardı. Eşim, daha önceki karısını da bıçakla keserek öldürmüştü. Eşimden davacıyım, onu yakalayıp bırakmamalarını istiyorum. Ölene kadar davacıyım."

T.G'nin yengesi Hamdiye A. ise, A.K'dan davacı olduklarını belirterek, "Bu kız doğum yapmıştı. A.K. esrar ve alkol bağımlısıdır. Biz kendisinden davacıyız, hem de en ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Eğer ki bu kızın kabahati varsa benim kabulümdür; ama tertemiz bir kızdır. A.K adlı kişi bundan önceki eşinin de başını kesmişti ve o da fazla yaşamadı. Ben de, kızım da sonuna kadar davacıyız, gerekirse Ankara'ya kadar gideceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Diyarbakır'da geçen Mayıs ayında R.G. adlı genç kızın da yakınları tarafından burnu kesilmiş, daha sonra Devlet Hastanesi'nde yapılan cerrahi operasyonlarla burnu tekrar yerine dikilmişti.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 12:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?