7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

212-0'lık sonuç istifa ettirdi

Diyarbakır'da Basketbol Genç Bayanlar Yerel Ligi'nde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİspor'un antrenörü Orçun Yiğit, önceki gün oynanan basketbol maçında Bağlar Belediyespor karşısında alınan 212-0'lık inanılması zor skorun ardından istifa ederken, Kulüp Başkanı İhsan Uğur ise velilerden ve basketbol camiasından özür dilediklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSpor Kulübü Başkanı İhsan Uğur tarafından yapılan yazılı açıklamada, velilerden ve basketbol camiasından özür dilediklerini söyledi. Yaş itibarıyla minik ve yıldızlar kategorisinde yer alan sporcularla çalışmalarındaki amacın, öncelikle Diyarbakır'da bayanların spor yapabileceği bilincini yerleştirmek ve yetenekli sporcu yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Uğur, "Ancak çalıştırıcı arkadaşımız minik yıldızlar kategorisinde olan bu sporcularımızı il düzeyinde gençler liginin oluşması ve takımımızı bu kategoıiye dahil etmiştir.

Sporculara daha fazla maç yaptırarak tecrübelerini artırmak kaygısıyla geliştirilen iyi niyetli bir yaklaşım hazır olmadıkları gerçeğini görmemesine neden olmuştur. Kendilerinden tecrübe ve yaşca üstün olan bir takım karşısına çıkarılmaları, sonuçtan anlaşılacağı gibi sporcularımızın ezilmelerine neden olmuştur. Güçlerin görünüşte bile dengesiz olduğu karşılaşmanın atmosferine sporcularımızın kendilerine güvenlerinde sarsılma yaşanmıştır. Bunun üzerine arkadaşımız Antrenör Orçun Yiğit görevinden istifa etmiştir.

Doğaldır ki müsabeka sonrasında taraftardan biri üzülürken biri de sevinecektir. Sporu cazip kılan da bu özelliğidir. Ancak spor ahlaki rekabet kuralları içerisinde yaşanıyorsa anlamlıdır. Karşındakini düşman görüp savaşma, ezmeyi amaçlama ve nefret etmekten ziyade içinde sevgi barındıran kazananı kutlayıp kaybedeni anlamaya çalışan kendini ötekinin yerine koyup empati ile yaklaşımıdır spor.

Bunlar yaşanıyorsa spor anlamlıdır, geliştiricidir ve gelişendir. DİSKİspor yönetimi olarak velilerimizden ve basketbol camiasından özür diliyoruz. Yaşanan bu hatanın telafisi için bundan sonraki dönemlerde daha titiz ve özel çalışma kararlılığı içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 17:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?