8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Engin Korukır Diyarbakırspor'da

DİYARBAKISPOR TEKNİK DİREKTÖR ENGİN KORUKIR İLE ANLAŞTI

Diyarbakırspor Suat Kaya'dan boşalan teknik direktörlük görevine Engin Korukır'ı getirdi.

Ali Gaffar Okkan Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Diyarbakırspor yöneticisi Mehmet Özman, teknik direktör Engin Korukır ve antrenörler katıldı.

Diyarbakırspor ile 6 aylık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Engin Korukır, Diyarbakırspor'un büyük bir camia olduğunu söyleyerek, "Diyarbakırspor 'Bank Asya'da kalır mı?' diye düşünmek onur kırıcıdır. Hayatta her şey para değildir. Futbolcularımla beraber bunu göstereceğiz" dedi.

Diyarbakırspor'un ligde son sırada olmasının tezat olduğunu ifade eden Korukır, "Süper Lig'den düşen Diyarbakırspor ve Denizlispor'dan Denizlispor lider, Diyarbakırspor ise son sırada. Bu çok tezat bir durum. Kadro ve şartlar ne kadar değişirse değişsin bu tablo olmamalı. Demek ki yanlış giden şeyler var. Biz ekip olarak bu şehre, futbolculara ve kendimize güvenerek bunu düzeltmeye geldik" diye konuştu.

"KÜMEDE KALMAK BENİM İÇİN BAŞARI DEĞİL"

Diyarbakırspor için küme düşme lafını konuşmayı doğru bulmadığını kaydeden Korukır, ilk hedeflerinin alt sıralardan kurtulmak olduğunu dile getirerek, "Biz bir hedef belirledik. Önce süratle alt sıralardan kurtulacağız. Sahaya 1 puan için çıkarsan mağlup olursun. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Her maça kazanmak için çıkacağız. Alt sıralardan kurtulduktan sonra yeni hesaplar yapacağız. Diyarbakırspor'u Bank Asya'da tutmak başarı sayılmamalı. Asansör takım olmaktan çıkmalı. Kurumlaşma yapılmalı ve Süper

Lig'e çıkarak burada kalıcı olmalıdır. Ben bu takımı şampiyon yaparım demiyorum. Futbol geçmişi 1950'lere dayanan bir şehirde hedefin büyük olması gerektiğini söylüyorum. Futbolcularıma da kendimize de küme düşme lafını yasakladım. Biz işimize bakacağız, sürekli kazanmayı düşüneceğiz ve bu büyük kente hak ettiği mutluluğu yaşatacağız. Benim için bu takımı ligde bırakmak başarı olmaz. Eğer ilk 6'ya kalırsak o zaman kendimi başarılı sayarım. Tabi aynı şey ekibim ve futbolcular için de geçerli" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'A PARA İÇİN GELMEDİM"

Bank Asya 1. Lig'de takımlar arasında güç farkı olmadığına işaret eden Korukır, takımın başında idmana çıktığı ilk gündeki havanın olumlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Hangi takımla oynadığımız önemli değil, önemli olan alacağımız sonuçtur. Sonuçta kimi yenersen yen 3 puan veriyorlar. Başarıya bu futbolcularla gideceğiz. Profesyonel insanlarız, hayatımız futboldan kazanıyoruz. İşin parasal boyutu elbette önemli ancak insanın onuru, haysiyeti paradan daha değerlidir. Futbolcularla beraber 48 saat geçirdik, hiçbiri para konuşmadı. Biz de buraya gelirken hiç para konuşmadık. Futbolculara 'içinizde kafasını sahaya vermeyecek olan varsa hemen ayrılsın' dedim. Önce başarılı olalım, sonra vereceğimiz mesaj elbette yerine ulaşır. Biz başarılı olduktan sonra başkaları görevini yapmazsa bizim yerimize kamuoyu gerekeni yapar."

"ZOR DURUMDAKİ TAKIMLARA ALIŞTIM"

Süper Lig'de 8 sezon yardımcı antrenörlük yaptığını hatırlatan Engin Korukır, başkalarının sırtında bir yerlere gelmekten çok kendi emeğiyle takım bulan bir antrenör olduğunu kaydederek, "Hayatımın önemli bir bölümü Kocaeli'de geçmesine rağmen Kocaelispor'un Süper Lig'de yaptığı teklifi kabul etmedim. Bazı şeylere inanmadığım ve Kocaelispor'a zarar vereceğimi düşündüğüm için gitmedim ama Diyarbakır'a kendim isteyerek geldim. Bazen espiri yaparım. Bulunduğu ligde üst sıralarda değil, zorda olan takımlar

bana gelir. Çok şükür bu takımlarda da başarılı olduk. Giresunspor ve Sakaryaspor'u tehlike bölgesinden alıp yukarıya taşıdık. Emeğin gücüne inanan bir insanım, bunun dışındaki yöntemlerle işim olmaz. Giresunspor'u çalıştırırken Diyarbakır'a gelmiştik. Diyarbakırspor taraftarından çok etkilenmiştim. Bu potansiyeli tekrar harekete geçirebilirse bu şehir tekrar tutulmaz olur. Benim yerel basın, taraftarlar ve halkımızdan ricam bizi olumlu yönde teşvik etsinler. Tek başımıza bir şey yapamayız" ifadelerini kullandı.

45-50 kişi ile idman yapmanın mümkün olmadığını anlatan Korukır, bazı futbolcuları A2 takımına gönderip, 10 gün içinde performanslarına göre bazı futbolcularla da yollarını ayıracaklarını belirterek, "Şu an için bir kararımız yok. Tek düşüncemiz Giresunspor maçını kazanmaktır. Ondan sonra bazı kararlar alacağız. Futbolda duygusallığa gerek yok. Bunun yanı sıra uzun otobüs yolculuğu bir takımın motivasyonunu dağıtır. Futbolcu dinlenmez ve hatta sakatlanır. Zaten takımda 6 sakat futbolcu var. Tabi bu

sakatlıkların nedenlerini ayrıca araştıracağız. Benden önceki dönemi asla eleştirmem ve mazeret üretmem. Benim işim bu kadroyla en iyisini yapmaktır. İşini yapan ve seven futbolculara değer veririm, gerisi teferruat. Ben siyaseti bilmem ve sevmem de. Spor adamı olduğum için işin sportif tarafına bakarım. Ama Diyarbakır'da da 'şunun takımı, bunun takımı' gibi çekişmeler son bulmalı ve herkes bu takıma sahip çıkmalıdır. Burada önemli olan kişiler değil Diyarbakırspor'dur" şeklinde konuştu.

Basın toplantısına katılan yönetici Mehmet Özman ise Engin Korukır'ı göreve getirerek doğru bir iş yaptıklarını, takımın en kısa zamanda hak ettiği yere geleceğine inandıklarını bildirdi.

Öte yandan basın Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'in basın toplantısına katılmaması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 17:47:01
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 19:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?