7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Tekvandonun kalbi D.Bakır'da atacak

TEKVANDO'NUN KALBİ DİYARBAKIR'DA ATACAK

Tekvandoda Türkiye'nin en büyük organizasyonu Diyarbakır'da yapılacak. 2-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Kulüpler Şampiyonası'na bin 500 ile 2 bin arasında sporcu, antrenör ve hakemin katılacağı açıklandı.

Diyarbakır tarihinin en büyük spor olaylarından birini yaşayacaklarını belirten Tekvando Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Fatih Hillez, 2 bine yakın insanı ağırlamanın kolay olmadığını ve herkesin desteğini beklediklerini söyledi. Hillez, "Türkiye Tekvando Federasyonu'nun en büyük organizasyonu şehrimizde yapılacak. Burada söz konusu olan Fatih Hillez veya tekvando camiası değil, Diyarbakır'ın imajı ve tanıtımıdır. 2000 insan burada yatacak, yemek yiyecek ve alışveriş yapacak. Şehrin ekonomisine

büyük katkısı olacak. Ulusal basında sürekli kötü lanse edilen şehrimizin aslında böyle olmadığını görecekler. Bu yüzden herkesin bu organizasyonu sahiplenmesi gerekiyor" dedi.

"SPONSOR DESTEĞİ GÖREMİYORUZ"

Şehir yöneticileri ve şehirdeki sivil toplum örgütlerinin ilgisizliğinden yakınan Fatih Hillez, şampiyonanın başlamasına çok az bir zaman kala eksiklerin devam ettiğini kaydetti. Hillez, "2000'e yakın insanı tek başımıza nasıl ağırlayacağız? Bir yandan gelecek misafirler için kalacak yer belirlemeye çalışıyoruz, diğer yandan müsabakaların sorunsuz geçmesi için çaba gösteriyoruz. Bu işin ekonomik boyutu var. Kent yöneticilerinden, STK'lardan ve iş adamlarından destek bekliyoruz. Dicle Üniversitesi

şampiyona için salon tahsis etti. Her kurum ve kuruluş imkanlarını seferber ederse şehir olarak bu işin altından başarıyla kalkarız. Şu ana kadar destek veren yok. Dileğimiz bu ilgisizliğin şampiyona öncesindeki son bir haftada yerini büyük bir desteğe bırakmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 13:47:01
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 14:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?