8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Anadolu Taraftarları Federasyonu'ndan destek

Anadolu Taraftarları Federasyonu, 2. bölge toplantısını Diyarbakır'da yaparken, taraftarlar adına konuşan başkanlar, Diyarbakırspor'a sahip çıktı ve geçtiğimiz hafta çıkan olayları ve provoke edenleri kınadı.

Diyarbakır'daki, Pilmen Restoran'da yapılan Anadolu Taraftarları Federasyonu 2. Bölge Toplantısı'na Şanlıurfa, Batman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Cizre, Adıyaman, Siirt, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Hatay ve Mardinspor taraftarları dernek başkanları, Hakem ve Gözlemciler Derneği, TFF Bölge Başkanlığı, TÜFAD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakırspor yönetim kurulu ve ASFK Başkanlığı katıldı.

Anadolu Taraftarları Federasyonu Başkanı Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdullah Tuğbay, Diyarbakırspor maçında yaşanan olayları Diyarbakırspor'a mal etmemek gerektiğini ifade ederek, "Her kentimizde bazen ufak tefek olaylar olmaktadır, fakat Diyarbakırspor taraftarları bunu yapmaz. Bunlar, provokatörlerin eseridir. Bu olayları kınıyoruz. Bizler, Anadolu taraftarları olarak her zaman Diyarbakırspor'un yanındayız. Bizim için önemli olan Diyarbakır gibi büyük bir kentin takımının başarılı olmasıdır. Biz de olayları tasvip etmiyoruz" dedi.

Diyarbakırspor Taraftarlar Derneği Başkanı Muhittin Talay da, "Diyarbakırspor taraftarları oyuna getirilmek istendi. Hiçbir Konyaspor yöneticisinin burnu kanamamıştır. Bizler de bu gibi şeyleri tasvip etmiyoruz. Önemli olan centilmenliktir. Biz kesinlikle bu gibi hareketlere karşıyız. Taraftarlarımızın arasına giren fanatikler, bu durumun bu şekilde gelişmesine neden oldu. Bu olaylar, Diyarbakırspor'a mal edilmemelidir. Hepimiz, bir bütünüz ve takımımıza sahip çıkıyoruz. Gerçek Diyarbakırspor taraftarı bilinçlidir. Bu gibi şeylere de karşıdır. Bu, dış etkenlerin eseridir. Stadyumda güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını gördük. Yoksa olaylar asgariye indirilebilirdi. Yine de yapılan olaylar iyi bir şey değildir. Diyarbakırspor taraftarları bu olayları yapmamıştır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 17:46:38
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 17:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?