4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

D.Bakır G.Saray'ı bekliyor

Turkcell Süper Ligi takımlarından Diyarbakırspor'da, Kulüp Başkanı Abdullah Akyıl, Teknik Direktör Nejat Biyediç ve ekibine güvendiklerini ve sonuna kadar arkalarında olduklarını söyledi.
Başkan Abdullah Akyıl, alınan kötü sonuçların ardından yapılan eleştirelere cevap verdi. Teknik Direktör Nejat Biyediç ile herhangi bir sorunları bulunnmadığını ve lige tecrübeli çalıştırıcı ile devam edeceklerini belirten Abdullah Akyıl, "Sonuna kadar Nejat Biyediç'in yanında yer alacağız. Göreve geldiğimizden bu yana Diyarbakırspor için maddi ve manevi tüm gücümüzü ortaya koyduk. Turkcell Süper Ligi'nde bir Anadolu takımı olarak mücadele etmenin güçlüğünü hepimiz biliyoruz. Yönetim Kurulu olarak, sporun tüm branşlarında sosyal ilişkiler geliştirmek ve yeni projeler oluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Diyarbakırspor, Diyarbakırlıyım diyen herkesin takımıdır" dedi.
Yönetim Kurulu olarak bazı eksikliklerinin olabileceğini belirten Abdullah Akyıl, "Bize, her türlü katkıyı sağlayacak eleştirilere açığız. Diyarbakırspor için fikir üretebilecek herkese kapımız açıktır. Yönetim Kurulu olarak, Teknik Direktör Nejat Biyediç ve ekibinin sonuna kadar arkasındayız. Seçilerek geldiğimiz bu göreve tek vucüt olarak devam edeceğiz" dedi.
Öte yandan Diyarbakırspor, cuma günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak, kulüp tesislerinde kampa girdi. Yeşil-kırmızılı ekip, perşembe günü sabah saatlerinde uçakla İstanbul'a gidecek.
Basın Sözcüsü Aziz Gölcük, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor'un alt sıralarda yer almasında hakem kararlarının etkisinin olduğunu iddia ederek, "Galatasaray yönetimi, hakemlerle ilgili ağır eleştirilerde bulunuyor. Bu eleştirilerin hakemleri etkilemesinden endişe ediyoruz. Diyarbakırspor'un ligde alt sıralarda yer almasında yanlış hakem kararlarının etkisi büyük. Hakemler, adeta Diyarbakırspor'un puanlarını gasp etti. Hakemler, kararlarında yanlı davranıyorlar. Lige fair play içerisinde başlamak istedik, topyekün bir eğitim çalışması başlattık, ancak sezon başladığında hakemler bilinçli veya bilinçsiz yapmış olduğu davranışlardan dolayı taraftarımızı galeyana getirmeye ve provoke etmeye başladılar. Böyle kararlarla bizim sahada kazanma şansımız yok. İyi oynuyor, mücadele ediyor, koşuyoruz, ancak bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz, Diyarbakırspor sahipsiz değildir. Sivasspor maçında kırmızı kart gören İlyas 3 maç ceza alıyor, cezası indirilmiyor. 3 maç ceza alan Hasan Şaş'ın cezası ise 2 maça indiriliyor. Burada çifte standart var" dedi. Galatasaray maçında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu ifade eden Gölcük, Galatasaray maçına kazanmak için gittiklerini belirtti.
Teknik Direktör Nejat Biyediç ise Galatasaray karşısında puan almayı hedeflediklerini belirterek, "Diyarbakırspor olarak, son haftalarda istediğimiz neticeleri alamıyoruz, ama futbol olarak iyiye gidiyoruz. Vestel Manisaspor maçında çok şanssız bir mağlubiyet aldık. Tabii ki maçın favorisi Galatasaray, ama biz de puan veya puanlar için İstanbul'a gideceğiz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 00:14:37
Güncelleme :3 Kasım 2005 Perşembe 12:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?