4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Diyar kupaya döndü

Turkcell Süper Ligi'nde ilk yarının son maçında kendi sahasında Samsunspor ile berabere kalan Diyarbakırspor'da gözler Türkiye Kupası maçına çevrildi.

Kulüp Başkanı Abdullah Akyıl, Samsunspor beraberliğiyle büyük bir avantaj kaybettiklerini söyleyerek, "Samsunspor maçında tek hedefimiz galibiyetti, beraberlik bizim için sürpriz oldu. Bu beraberlikle büyük bir avantaj kaybettik. Kaybettiğimiz 2 puanı ileride arayabiliriz. Samsunspor maçında oyuncularımız adeta gol kaçırma yarışına girdi. İlk yarıyı 20 puanla tamamlamayı istiyorduk, ancak hesaplarımız tutmadı. İkinci yarı bizim için büyük önem kazandı, çünkü hedefimizden 2 puan eksik topladık. Ligde kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. İkinci yarıda daha fazla mücadele etmeliyiz ki sezon sonunda korkulu rüya görmeyelim" dedi.

Başkan Akyıl, Samsunspor maçının geride kaldığını, artık Türkiye Kupası'nda Giresunspor ile oynanacak maça konsantre olduklarını söyleyerek, "Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşılaşacağımız Giresunspor'u yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada Diyarbakırspor, Fortis Türkiye Kupası'nda deplasmanda Giresunspor ile oynayacağı maç için sabah saatlerinde otobüsle bu şehre gitti. Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Aziz Gölcük, hareket öncesi yaptıkları açıklamada, ligin ilk yarısını beklemedikleri bir sonuçla kapattıklarını dile getirerek, "Samsunspor beraberliğinden ders almalıyız, sahamızda beklemediğimiz bir puan kaybı yaşadık.

Artık Türkiye Kupası'nda Giresunspor ile oynayacağımız maça konsantre olduk. Giresunspor'u yenerek grubumuzdaki ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. Kupadaki ilk maçımızda sahamızda Malatyaspor'a şansız bir şekilde 1-0 mağlup olmuştuk. Grubumuzda söz sahibi olabilmek için Giresunspor'u yenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan Diyarbakırspor'da, Türkiye Kupası maçının ardından futbolculara 27 Aralık'a kadar izin verilecek. Yeşil-kırmızılı ekip, 27 Aralık'ta toplanarak, hazırlık kampı için Antalya'ya gidecek.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 13:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?