4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Diyar yemekte buluştu

Diyarbakırspor Yönetim Kurulu ile Diyarbakırlı bürokratlar Ankara'da verilen bir yemekte biraraya geldi.

Diyarbakırspor Yönetim Kurulu tarafından Ankara Princess Otel'de yapılan organizasyona, Diyarbakır Valisi Ekan Ala, Diyarbakır Milletvekilleri Cavit Torun, İhsan Arslan, İrfan Rıza Yazıcıoğlu, Mesut Değer, Muhsin Koçyiğit, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Diyarbakırspor Başkanı Abdullah Akyıl, Diyarbakırspor'un yeni ve eski yöneticileri, Diyarbakırlı işadamaları ile davetliler katıldı.

Zorlu Gençlerbirliği maçı öncesinde Ankara'da yemekte biraraya gelen Diyarbakırsporlu yöneticiler ve Diyarbakırlı bürokratlar birbirleriyle hasret giderdi ve bol bol sohbet etti. Yemekte sohbetlerin ana konusu 'Diyarbakırspor'un son haftalardaki çıkışı' olurken, kırmızı-yeşilli kulübün daha iyi yerelere gelebilmesi için neler yapılması gerektiği tartışıldı ve birlik beraberlik mesajları verildi.

Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Efkan Ala, böyle bir yemekte biraraya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Başarıyı herkes paylaşır ama asıl önemli olan yenilgileri de paylaşabilmek ve bundan bir zafer çıkarabilmektir. Bu durumu Diyarbakır'da oluşturabilirsek her alanda çok daha iyi sonuçlar elde ederiz. Diyarbakır'ın büyük bir potansiyeli var ama önemli olan bu potansiyeli Diyarbakırspor'un başarılı olacağı bir atmosfere dönüştürmektir. Bunu yaptığımızda iyi sonuçlar alacağız. Bu durumu son 3 haftadır yakaladık ve üst üste başarılı sonuçlar aldık. Diyarbakırspor tarihi boyunca 1. ligdedir ve 1. ligde de olacaktır. Bunun tereddütte bırakacak bir durumu da yoktur" diye konuştu.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl ise, böyle bir yemekte biraraya gelmelerinin nedenin Diyarbakırspor'un birlik ve beraberliğini dahada sağlamlaştırmak olduğunu belirterek, yemeğe gelen gelmeyen tüm Diyarbakılılar'a teşekkür etti. Akyıl, sezonun başında şanssız bir dönem geçirdiklerini ancak son haftalarda toparlandıklarını ifade ederek, "Son 2-3 haftadır çok iyi sonuçlar almaya başladık. Kalan maçlarımızdan da iyi sonuçlar alarak ligde ilk 10 içine girebilirsek kendimizi başarılı hissederiz. Amacımız Diyarbakırspor'u Avrupa Kupaları'na ve şampiyonluğa oynatmaktır. Diyarbakırspor potansiyeliyle bunu başarıyı yakalayabilecek bir kulüptür" diye konuştu.

Akyıl, sportif başarıyı yakalayabilmeleri için önlerindeki en büyük engelin tesis sorunu olduğunu vurgulayarak, GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay'dan bu konuda yardım istedi. Akyıl'dan sonra söz alan GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay da Diyarbakır ile ilgili projelerinin bulunduğunu belirterek, bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve Diyarbakır'a sadece futbol değil diğer branşlar içinde tesis kazandırmak istediklerini söyledi.

Diyarbakırspor'un lige renk katan bir takım olduğunun altını çizen Atalay, kırmızı-yeşilli kulübün daha istikrarlı sonuçlar almasını beklediklerini kaydetti. Diyarbakır'ın çok büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Atalay, "Diyarbakırspor'un küme düşmeme mücadelesi yerine, şampiyonluk mücadelesi vermesini isteriz. Avrupa Kupaları'na katılarak, ünlü kulüplerin Diyarbakır'da maç yapmalarını görmek isteriz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 15:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?