7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Diyarbakırlı çim hokeyi oynuyor

Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu ile Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak çalışması ve desteğiyle şehirde iki yıl içinde lisanslı sporcu sayısı 300’ü aştı.

Çim Hokeyi ile Türkiye yeni tanıştı sayılır. Ama bu spora gönül verenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Diyarbakır’da da 2 yıl içinde lisanslı sporcuların sayısı 300’ü aştı.

Diyarbakırlı gençler çim sahaları olmasa da bu sporda iddialı. Antrenör Metin Kaplan federasyonun iki yıl önce açtığı bir kursa katılarak çalıştırıcı olmaya hak kazanmış.

Diyarbakır’dan milli takıma bir oyuncu da verdiklerini söyleyen antrenör Kaplan, “Çim Hokeyi’ni futbola benzetiyorum. Zevkli bir oyun. Çocuklarda bu oyunda çok başarılı.” dedi. Bu spora gönül veren gençlerde ileride Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istediklerini söyledi.

ONLAR ÇİM SAHA İSTİYOR

Gerçek bir Çim hokeyi sahasında değil oynamak, görmediklerini belirtten genç sporcular, “Gördüğümüz tek hokey dalı buz üzerinde yapılan. Onunla da televizyonda karşılaştık” diye konuştular. Tüm bunlara rağmen milli takıma bir sporcularını seçtirmeyi başaran Diyarbakır’lı gençlerin şimdilik tek istekleri o da gerçek bir saha.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 16:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?