5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Diyarbakırspor evinde mağlub olmadı

TFF 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor, ligin ilk yarısında sahasında oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Yeşil-kırmızılı takım ilk yarıda sahasında 22 puan toplayarak iç sahada en başarılı takım olurken, buna karşın deplasmanda ise 5 puan toplayabildi.

Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Kayhan, ligin ilk yarısını değerlendirdi. Takımlarının ligin ilk yarısını kendi sahasında topladığı puanlarla ilk 6 içerisinde bitirdiğini vurgulayan Kayhan, ikinci yarıda daha başarılı bir performans sergileyeceklerini kaydetti. Zirve ümitlerini ikinci yarıya taşıdıklarını belirten Kayhan, hakem hataları ve kulüp içinde yaşanan idari ve ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler geçirdiklerini söyledi. İlk 8 haftada beraberliklere abone olduklarını dile getiren Kayhan, "Daha sonra başlattığımız galibiyet serisi sonrasında iç sahada en başarılı takım haline geldik. 27 puanın 22'sini kendi sahamızdaki maçlardan aldık. Evimizdeki maçlarda 6 galibiyet 4 beraberlik elde ettik. Kendi sahamızda oynadığımız 10 maçta rakip fileleri 19 kez havalandırdık. Kendi kalemizde ise 8 gol gördük. İç saha puan cetvelinde ilk yarıyı lider tamamlayan Diyarbakırspor, Kartalspor, Kocaelispor, Eskişehirspor ve Sakaryaspor gibi zirve yarışında iddialı olan takımları da geride bıraktı.

Takımımızın deplasman karnesi iyi değil. 7 deplasman maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle hanemize 5 puan yazdırabildik. İlk yarı deplasman sıralamasında 12. olduk. Takımımız 6 gol atmasına karşın ağlarında 10 gol gördü. Son 9 haftalık periyodun lideri olan Diyarbakırspor, bu süreçte şampiyonluk hedefleyen Sakaryaspor, Kartalspor, ve Antalyaspor gibi takımları devirme başarısını gösterdi. İlk 9 haftada 9 gol atıp 11 gol yiyen takımımız, son 9 haftada ise 16 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

Takımımızın diğer başarı grafiği ise gol yeme konusunda yaşadı. Ekibimiz Sakaryaspor'dan sonra (15) ligin en az gol yiyen ikinci takımı (18) olurken, rakip filelere 25 gol bıraktı. 17 maçın 13''ünde gol atma başarısı gösterdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?