4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Diyarbakırspor'a psikolojik eğitim

Diyarbakırspor Yönetimi, sporda şiddeti önlemek amacıyla geçen ay ilkini başlattığı 'Sporda Psikolojik Eğitim'e bugün kaldığı yerden devam etti.

Diyarbakırspor'un Ali Gaffar Okkan Tesisleri toplantı salonunda yapılan toplantıya Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Açıkalın başkanlık yaptı. Açıkalın, slayt gösterileri eşliğinde Yeşil-kırmızılı yönetime eğitim yoluyla sporda şiddeti önlemenin yollarını anlattı. Türkiye'de ilk defa bir spor kulübünde düzenlenen eğitim amaçlı toplantı, 'Fair-Play' için yapıldı.

Sporda şiddetin iyi bir şey olmadığına değinen Prof. Açıkalın, şiddetin eğitimle önlenebileceğini söyledi. Diyarbakırspor Yönetimi'nin de maçlarda centilmenlik istediğini, kötü tezahürat istemediğini vurgulayan Açıkalın, "Yönetim kuruluyla bugün sporu ve maçları, taraftarlarla da teknik heyeti ve sporcuları konuştuk. Herkese düşen görevleri anlattık. Toplantılarımızın büyük faydasını göreceğimizden eminim. Diyarbakırspor, bundan sonra zarar görmesin, sahası kapatılmasın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 21:21:24
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 16:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?