4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fevzi Çakmak şampiyon

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Danone Kaymakamlık Kupası için ilköğretim okulları arası düzenlenen halı saha futbol turnuvası sonuçlandı.

12 okulun katıldığı ve Şahan Halı Saha'da gerçekleştirilen turnuvada Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu birinci, Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu ikinci, Atatürk İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

Turnuva sonrası düzenlenen törenle dereceye giren okullara ödüllerini Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Tufan ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Seyithan Erboğa verdi. Turnuvada şampiyon olan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, 30 Aralık 2005 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan Danone Kupası Türkiye Küçükler Futbol Turnuvası'nda Silvan'ı temsil edecek.

Sporun sevgi, kardeşlik ve kaynaşma olduğunu ifade eden Kaymakam Beyru, "Öğrencilerimizin sadece derslerde değil, sosyal alanlarda da başarılı olmasını sağlamalıyız. Eskiden aileler çocuklarının doktorluk, öğretmenlik ve mühendislik gibi meslekler edinmesini istiyordu; ancak günümüzde bu yönlendirmeler değişti. Hayat; sadece fen, edebiyat, matematik ve diğer ilimlerden ibaret değil. Spor, müzik ve resim gibi alanlarda da gençlerimizi yetiştirmek zorundayız. Bu turnuvaya katkı sağlayan, öğrencilerimizi motive eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

30 Aralık'taki turnuvada Silvan'ı temsil edecek olan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu futbolcuları için masrafların Kaymakamlıkça karşılanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?