4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kalpar: Konyaspor haketti

Konyaspor, kendi sahasında karşılaştığı Diyarbakırspor'u 5-1'lik skorla farklı mağlup etti.

Maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Diyarbakırspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, bu mağlubiyetin kendilerine acı bir ders olduğunu belirterek, "Bugün Diyarbakırspor olarak çok farklı mağlup olduk. Aslında Konya'ya daha değişik düşüncelerle gelmiştik. Konyaspor bizden daha iyi oynadı. Çok talihsiz yediğimiz ilk gol ve ikinci golle 2-0 mağlup duruma düştük. İkinci yarıya bireysel hatalardan kaynaklanan golü yiyerek başladık. Konyaspor daha istekli, arzulu oynadı ve galibiyeti aldı. Biz de bunun tam tersine bir görüntü çizdik. Ligde bu tür sonuçlar zaman zaman olur ve bunlar bizlere acı birer ders olur. Önümüzdeki maçlarda dersine iyi çalışmış bir Diyarbakırspor olmayı umuyoruz. Ligdeki takımlarla aramızdaki puanlar çok farklı değil. Haftaya Ankaragücü maçını kazanırız. Paniğe girmenin faydası olmaz. Biz de bununla birlikte seri galibiyetler yakalayıp, yukarılara çıkmak istiyoruz. Konyaspor'un galibiyetini kutluyorum" dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, her maçtan sonra takımın daha iyi olduğunu belirterek, "Lig maçları çok zor. Maç öncesi böyle bir skor yakalayacağımızı düşünmemiştik. İlk 25 dakikada bir türlü istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Bize bir kıvılcım gerekiyordu. Erhan'ın uzaklardan attığı şut bize kıvılcım oldu. Oyunun üstünlüğünü bu dakikadan sonra sağladık. İlk yarının sonunda yakaladığımız 2-0'lık skor doğrusunu söylemek gerekirse bizim için şanstı. İkinci yarı ilk 5-10 dakikalık periyotta Diyarbakırspor baskı kurdu. Biz kendi oyunumuzu oynadık ve iyi ataklar geliştirdik. Bundan sonra içeriye gelen takımlar daha dikkatli olacaklar. Bu skorlara değil ama galibiyetlere ihtiyacımız var. Duran toplar bir bakıma şanstı ancak bu futbolun gerçeğidir. Fenerbahçe, geçen sezon duran toplarla şampiyon olmuştu. Esas olan sonuç da böyle bir skor elde edebilmektir. Tüm oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

Konyaspor'un başarılı defans oyuncusu Ümit Bozkurt da, kendisine geldiğini ifade ederek, "Çok mutluyum. Konyaspor olarak böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Daha önce de iyi oynadık ama bu skorları yakalayamadık. Artık hem takım hem de şehir kendisine gelmiştir. Bundan sonra daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.

Diyarbakırspor'un orta saha oyuncusu Cumhur ise, taraftarlarından özür dileyerek, "İlk yarı çok kötü oynamasakta 2-0 yenik duruma düştük. İkinci yarı ise daha kötü oynadık ve sonuçta farklı mağlup olduk. Tarfatarlarımızdan özür diliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 11:00:59
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 11:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?