8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Para krizine çözüm bulundu

Diyarbakırspor'da uzun süredir yaşanan maddi sıkıntıya geçici de olsa çözüm bulundu. Kulüp, futbolculara olan borcun bir kısmı olan 600 bin YTL'yi yarın ödeyecek.

Diyarbakırspor'un futbolculara olan yaklaşık 700 bin YTL'lik diğer borcunu ise önümüzdeki günlerde ödemesi bekleniyor.

Kulüp yöneticilerinin futbolculara ödeyeceği parayı, uzun süredir temasta bulundukları Diyarbakırlı hayırsever işadamlarından aldıkları kaydedildi.Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl, CİHAN'a yaptığı açıklamada, futbolcuların maç başı ve transfer taksitlerinden oluşan borcun 600 bin YTL'lik kısmını yarın ödeyeceklerini söyledi.

Transfer döneminde düştükleri maddi sıkıntının özellikle yerel basın tarafından 'büyük bir kriz çıkmış gibi' lanse edildiğini anlatan Akyıl, Turkcell Süper Ligi'nde kulüpler arasında yapılacak kıyaslamada, futbolculara borcu en az olan kulüpler arasında olduklarını kaydetti.

Diyarbakırspor'un kalıca gelir kaynaklarına ihtiyacı olduğunu belirten Akyıl," Zaman zaman böyle sıkıntıların yaşanması normal. Yönetimdeki arkadaşlar ile birlikte sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz." dedi. Yapacakları ödeme konusunda teknik heyet ve futbolcuları bilgilendirdiklerini anlatan Akyıl, bugün öğleden sonra ya da perşembe günü akşama kadar futbolcuların hesaplarına 600 bin YTL yatıracaklarını dile getirdi.

Bu arada maddi sıkıntı nedeniyle Diyarbakırspor'dan ayrıldığı iddia edilen kaleci Murat Yiğiter'in yerine kaleci arayışı devam ediyor. Kulüp, transfer ettiği kaleci Ramazan'ndan sonra bir de yabancı kaleci transfer etmeyi hedefliyor. Yeşil-kırmızılı kulübün transfer listesinde 2 de forvet bulunuyor.

Daha önce takımda 2 kaptanlık görevini yapan ve Diyarbakırspor'da 3 sezondur top koşturan Cumhur Bozacı kaptanlık görevine getirildi. Takımın ikinci kaptanı görevini ise Sinan Demircioğlu üstlendi. İlk yarının son karşılaşmasında sakatlanan Cumhur'un iyileştiği ve Çaykur Rizespor maçında forma giyeceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?