3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Genel Bilgiler

1987-1988 akademik yılının bahar döneminde lisansüstü programlara ilk öğrenci kayıtlarını yaparak Gaziantep Üniversitesinde hizmete giren Fen Bilimleri Enstitüsü; öğretim dili İngilizce olan Makine, Elektrik-Elektronik, Gıda, Fizik, İnşaat, Endüstri ve Tekstil Mühendislikleri bölümlerini içeren Mühendislik Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı öğretim dili Türkçe olan Matematik, Biyoloji ve Kimya bölümlerinde yer alan temel ve mühendislik bilim dallarında yüksek lisans ve doktora öğrenimini 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasası’nın amaç ve ilkeleri doğrultusunda ve “Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği” ile “Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde düzenlemekte, yürütmekte ve denetlemektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsünde yürütülen tezler içinde temel ve teorik nitelikli çalışmalar yanında, uygulamalı mühendislik çalışmaları da bulunmakta ve söz konusu çalışmalarda ülkemiz sanayiinin ihtiyaç duyduğu konulara ağırlık verilmektedir.

Ülkemizin yetişmiş insan gücünün yönlendirilmesi ve çağın gerektirdiği belirli kritik alanlarda yaratıcılığın ve üretkenliğin desteklenmesi, hızlı atılımlar içindeki dünyadaki yerimizin iyileştirilmesi ve kuvvetlendirilmesi açısından önem arz etmektedir. Ülkemizin her alanda ihtiyacı olan temel uygulama, üretken olmaktır. Üretime yönelik çabaların başarısı alt yapı ve insan faktörleri ile yakından ilişkilidir.

Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarındaki lisansüstü çalışmaların bu üretkenliğe büyük katkıda bulunacağı açıktır. Bu nedenle, üniversitelerimizde yüksek öğrenim gören gençlerimizin sahip oldukları mesleklerde ufuklarını genişletmek, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ve kendilerinin bilimsel ve teknik alanlarda çok daha üretken olmalarını sağlamak amacı ile seçtikleri yüksek lisans ve doktora programlarında Enstitüler ve ilgili anabilim dallarındaki öğretim üyeleri yönlendirici olmalıdır.

Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü olarak bu yaklaşıma katkıda bulunacak şekillenme ve hedef seçimi çabalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kilis Yolu Üzeri
Adres2 :Şahinbey / Gaziantep
Posta Kodu :27310
Telefon :+90 342 317 19 00
Faks :+90 342 360 11 40
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.