18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

KURULUŞ: Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Yüksek Öğretim Yürütme Kurulunun 16 Şubat 2001 tarihli kararı ile kurulmuştur.

YERLEŞKE: Turizm Bakanlığına ait Turizm Eğitimi Merkezi (TUREM) binası, Turizm Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında yapılan protokolle 23 Ağustos 2001 tarihinde Gaziantep Üniversitesine devredilerek fiziki mekanına kavuşmuştur. Burç Yolu Üzerinde Hayvanat Bahçesi komşuluğunda kurulmuştur.

AMAÇ: Gaziantep Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, ülke ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan turizm sektöründe, dünya pazarları ile rekabet edebilecek bir duruma gelebilmek ve değişen tüketici tercihleri karşısında turizm faaliyetlerinde etkili olmak için nitelikli eleman yetiştirmeyi kendine hedef edinmiştir. Turizm ile yakın işbirliği olmadan yetişecek elemanların ülkenin turizm alanında kalkınmasına katkıda bulunamayacağı düşüncesinden hareketle Gaziantep Üniversitesi Uygulama Oteli 2002 yılının ikinci yarısında hizmete açılmıştır.

UYGULAMA OTELİ: Öğrenciler teorik olarak öğrendikleri bilgileri Uygulama Otelinde tatbik ederek bilgilerini pekiştirmektedirler. Bu amaçla yüksek kalitede eleman yetiştirilmesi yönünde gerekli bilgi ve beceri verilmektedir. Uygulama Oteli, 64 oda ve 128 yatak kapasitelidir. Üç yıldızlı otel konforuna sahip odalarda TV, minibar, saç kurutma makinesi, 24 saat sıcak su, merkezi soğutma ve ısıtma sistemi mevcuttur. Uygulama Otelinde 200 kişilik a'la carte restaurant, 200 kişilik çok amaçlı faaliyet salonu, 250 kişilik panaromik orman manzaralı teras, 150 kişilik kahvaltı salonu, pastane, kafeterya, Amerikan bar ve 100 araçlık otopark bulunmaktadır. Otelimizin, çeşitli kongre, konferans, panel, seminer, toplantı faaliyetlerine cevap verebilecek nitelikte, muhtelif büyüklükte 6 adet salonu vardır. Ayrıca elektrik kesintilerinde 5 sn. sonra devreye giren jeneratörü mevcuttur. Otelimiz eğitim amaçlı olduğundan tüm departmanlarda öğrencilerimize staj imkanı da vermektedir

PROGRAMLAR-AÇILIŞ TARİHİ:

* Turizm ve Otel İşletmeciliği 01.06.2001
* Turizm ve Seyahat İşletmeciliği 07.05.2008
* Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği 07.05.2008
* Ağırlama Hizmetleri (İkinci Öğretim) 15.04.2009

EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRESİ: Dört programda bir yıl İngilizce hazırlık sınıfında okuma zorunluluğu vardır. Eğitim süresi hazırlık sınıfı dahil 3 yıldır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Burç Yolu Üzeri 1.Km.
Adres2 :Şahinbey / Gaziantep
Posta Kodu :
Telefon :(+90 342)360 43 70
Faks :(+90 342) 360 43 71
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.