17
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Yüksek Sağlık Şurası’nın 23 Mayıs 1995 tarih ve 185/1 sayılı kararı doğrultusunda ebelik, hemşirelik ve sağlık memurluğu eğitiminin lisans düzeyindeki yüksekokullarda yapılması amacıyla 2 Kasım 1996 tarih ve 22805 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sağlık yüksekokullarının faaliyete geçirilmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokol ile 1997 yılında Sağlık Yüksekokulu Ebelik ve Hemşirelik Bölümüne öğrenci alınmıştır. Şu anda Ebelik Bölümü açık bulunmakta fakat öğrenci alınmamaktadır, Hemşirelik Bölümünde ise eğitime devam edilmektedir.

Eğitimimizde amaç; günlük yaşamda insan sağlığını etkileyebilecek her türlü değişime duyarlı ve bu durumu verdiği hizmette göz önünde bulundurabilen, sağlıklı ya da hasta bireylerin ve toplumun her ortamda bakım gereksinimlerini sağlayabilen ve bu gereksinimleri mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilen ebe ve hemşireler yetiştirmektir. Aynı zamanda sağlık ekibinin etkin bir üyesi olarak rol ve işlevlerini yerine getirecek, ebelik ve hemşirelik eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında rol alabilecek ve bunları yerine getirirken mesleki etik ilkeleri göz önünde bulundurabilecek nitelikte profesyonel ebe ve hemşireler mezun etmektir.

Öğrencilerin teorik bilgilerini pekiştirmek ve hasta bakım uygulamalarını yapmak için hazırlanmış, maket ve eğitim materyallerini içeren 1 adet uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Eğitim ve öğretimde klinik uygulamaların önemi nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Şahinbey Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi, 75.Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Huzurevi, Sağlık Ocakları ve Çocuk Esirgeme Kurumu 'nda sorumlu Öğretim elemanları gözetiminde öğrencilerimiz uygulamalarını ve yaz stajlarını yapmaktadır.

Yüksekokulumuzun 1989-2004 yılları arasında Sağlık Bakanlığına ait Sağlık Meslek Lisesi binasında, 2004 yılından itibaren Gaziantep Üniversitesi kampüsünde Sağlık Yüksekokulu binasında eğitim vermektedir.

*Yüksek okulumuzdaki fiziki yetersizlik nedeniyle dersler üniversitenin merkezi dersliklerinde yapılmaktadır.

 VİZYONU

“Öğrencileri, öğretim elemanları, eğitim programları ve araştırmaları ile bir model oluşturan, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen lider bir hemşirelik eğitim kurumu olmak”tır.

MİSYONU

Bilim ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bakım, eğitim, araştırma, yönetim, danışmanlık ve liderlik rollerini etkin olarak gerçekleştiren hemşirelerin yanı sıra, akademik alanda çalışan hemşirelerin yetişmesini sağlamak, temel hemşirelik eğitiminin ve hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunmak”tır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Gaziantep Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu
Adres2 :Şehitkamil / Gaziantep
Posta Kodu :
Telefon :0 342 360 60 60
Faks :0 342 360 87 95
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.