3
Mayıs
2024
Cuma
KADIN

Dünya Kadınlar Günü

Midyat'ta Eğitim-Sen Şubesi üyeleri, 'Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla karanfil dağıttı.

Midyat Eğitim-Sen Şubesi üyelerinden oluşan topluluk, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan gün dolayısıyla ilçe merkezindeki bütün okullarda görev yapan bayan öğretmenlere karanfil dağıttı. Eğitim-Sen Midyat Temsilciliği Başkanı Şahin Koluman, "8 Mart, kadınların toplumda söz sahibi olması adına çaba gösteren sivil toplum kuruluşları için seslerini daha gür çıkarmak için bir fırsattır. Amacımız, çalışan kadınları yılda bir günde olsa hatırlamak, sorunları dinlemek, dile getirmek, çözüm üretmek ve birlikte hareket etmektir" dedi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil alan öğretmenlerden Tülay Yayla, "Herkes bizim gibi şanslı olmayabilir. Yılda bir gün de olsa hatırlanmak çok güzel" derken, Gazi Paşa İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Elif Kaypak da, "Bugün okula geldiğimde bütün meslektaşlarıma bu günün 8 Mart Kadınlar Günü olduğunu hatırlattım. Belki bizleri hatırlarlar diye hayal ettim. Midyat Eğitim-Sen temsilcilerini düşüncelerinden dolayı kutlarım" diye konuştu.


Midyat Eğitim-Sen'den 8 üye, merkez ilçedeki bütün okullarda görev yapan bayan öğretmenlere karanfil dağıtarak Kadınlar Günü'nü kutladı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 21:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?