3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Münir Çağlar


Mardin’de yaptırılacak tam donanımlı sağlık ocağı ve okul onarımı için hayırsever işadamları ile Valilik arasında protokol imzalandı.

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, İl Sağlık Müdürü Dr. Celal Abakay, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Akın ve hayırsever işadamlarının katılımıyla, kente yaptırılacak tam donanımlı sağlık ocağı ve okul onarımı için Mardin Valiliği Dara Salonu’nda protokol imzalandı. Burada bir konuşma yapan Mardin Valisi Temel Koçaklar, her şeyi devletten beklemenin günümüz şartlarında artık yanlış olduğunu ve bunun bilinci içinde hareket eden hayırsever işadamlarının artık memleketlerine sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Koçaklar, merhum Ragıp Özgen anısına kardeşi İsmail Hakkı Özgen’in Altınova İlköğretim Okulu’nun onarımını yaptıracağını ve hayırsever işadamı Münir Çağlar’ın ise Nur Mahallesi’nde tam donanımlı sağlık ocağını 24 ay zarfında yaptıracağını ifade etti. Bu tür ulvi hizmetlerin diğer işadamlarına da örnek olması dileğinde bulunan Vali Temel Koçaklar, daha sonra her iki yatırımla ilgili protokolü hayırsever işadamları ile birlikte imzaladı.

Kısa bir konuşma yapan Münir Çağlar, Çağlar şirketler grubu adına yaptıracağı sağlık ocağının yöre insanına sağlık yönünden şifa getirmesi dileğinde bulundu.

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, hayırsever işadamı Münir Çağlar’ın yaptırdığı Ana Sağlık Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarıyla birlikte Mardin’deki yatırım alanlarını gezen Vali Temel Koçaklar, tarihi şehrin Diyarbakır yolu güzergahında hızla gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gerek özel müteşebbislerin, gerekse devletin yaptırdığı yatırımların nüfus yoğunluğuna paralel olarak artış gösterdiğini belirten Vali Koçaklar, Yenişehir semtindeki sağlık ocağındaki incelemeleri sırasında, "Hayırsever Mardinli işadamımız Münir Çağlar, Yenişehir semtinde 2 bin metrekare alan üzerinde ilin mimarisine uygun olarak inşa ettirdiği Ana Sağlık Merkezi, burada oturan vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verecektir. Gerçekten bu yönde bir ihtiyaçtı. Münir Çağlar, devreye girerek Ana Sağlık Merkezi inşaatını üstlendi. Bu girişimi bizleri sevindirdi. Ahmet-Latife Çağlar adına yaptırılmakta olan Ana Sağlık Merkezimiz 2005 yılının ilk yarısında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlanan Mardin Yenişehir Ana Sağlık Merkezi’ni gezen Vali M. Temel Koçaklar, yetkililerden bilgi aldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar