3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Şeyhmus Erdoğlu


Mardin’de, çeşitli nedenlerle kaybolmaya yüz tutan 26 adet tarihi çeşmeye yeniden hayat veren hayırsever vatandaşın örnek çalışması valilikten övgü aldı.

Mardin şehir merkezinde çarpık yapılaşma sonucu kapanan tarihi çeşmelere hayırsever bir vatandaş el attı. Son 30 yıldır suyu akmayan tarihi Sultanhamza, Emirsultan Türbeleri, Kasımye, Zenciriye Medreseleri, Melik Mahmut, Latifye Camii, Babısavur Kapısı çeşmelerini onararak, çeşmelerden su akmasını sağlayan Şeyhmus Erdoğlu (49), bu örnek çalışmasından dolayı Mardin Valisi Temel Koçaklar tarafından tebrik edildi. Her şeyin para olmadığını ifade eden hayırsever vatandaş Erdoğlu, "Valimiz istedi, ben de imkanlarım dahilinde çeşmeleri bir bir onardım. Son 5 yılda toplam 26 adet çeşme onardım. Çok mutluyum. Çünkü arzuladığım tek şey hayır duası almaktır" dedi.

Vali Koçaklar da, "Şeyhmus Erdoğlu, kendini hizmete adamış örnek bir hayırsever vatandaşımız. Mücadeleci ruhu ve arzulu çalışması, kaybolmaya yüz tutan tarihi, mimari çeşmelerimizin yeniden gün ışığına çıkarılarak su akıtmasına vesile olmuştur. Kendisini bu örnek çalışmasından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar