15
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Anadolu dostları vakfı yöneticileri Midyat’a geldi

Yaklaşık bir yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde kurulan ve Anadolu Vakfı ismini alan Türk sivil toplumu kuruluşu yöneticileri yaz tatilinde Midyat’a bağlı sarı köyde onardıkları okulu ziyaret ettiler.

Vakfın kurucusu ve başkanı Demet Yezgi, Türkiye koordinatörü Başak Toker, Diyarbakır ve Çevre iller sorumlusu Özlem Tekin, Düzce Proje koordinatörü Özhan Abat, Midyat gönüllüsü Servet Deyar’la Sarıköy İlköğretim Okulu'na birlikte ziyarette bulunarak, yanlarında getirdikleri, fen araçları, eğitim CD’leri, çocuk klasikleri, hikaye kitapları, defter, kalem, çeşitli oyuncaklar ve iki bilgisayarı okul idaresine teslim ettiler.

Okulda yapılan çalışmaları yerinde gören ve bilgi alan vakıf Başkanı Demet Yezgi, okuldaki eksikleri giderdiklerini, artık öğrencilerin derslerine çalışmaları gerektiğini belirterek, "Onlar geleceğin bilim adamları olsunlar, bu köyden çıkmaması için de hiçbir neden yok. Yeter ki azimli olsunlar ve çalışsınlar. Biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Okulu onardık eksiklerini giderdik birtakım eksiklerinde listesini aldık ve bunları da gidermeye çalışacağız” dedi.

Yezgi, “Bizler paraları doğru yere harcadık ve güzel çocuklarımız için okulu onardık. Eğitim Türkiye’de kanayan yara eğitim olmadan aktif vatandaşlık bilincinin oluşması, demokrasinin varlığını sürdürmesi eğitim şart, dışarıdan gelen desteklerle sadece bir motivasyon yerli iş adamlarının da eğitime katkı yapmaları gerekiyor. Çocuklarımız için herkesin elini taşın altına koyması geriyor.” diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 14:02:37
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 23:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?