16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Teneffüslerde öğrencilere müzik yayını

Midyat Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’da teneffüs ve dinlenme saatlerinde öğrencilere müzik dinlettiriliyor. Okula kurulan megafon sistemiyle, iç koridor ile dışarıdaki öğrencilere müzik dinlettiriliyor. Öğrencilerin, müzik eşliğinde okulun avlusunda volta atarak sohbet etmeleri hoş görüntüler oluşturuyor.

“Müzik, sesle iletişimin estetik boyutudur” diyen Okul Müdürü Zeki Öztaş; “Müzik iletişime katılan bir ahenk ve güzelliktir. Günümüzde, iletişim aracı olmanın ötesinde eğlendirici, sakinleştirici ve dinlendirici boyutları daha çok ön plâna çıkmıştır.” dedi.

Okul Öğrenci Kurulunun öğrenci ve öğretmen arasında olumlu iletişim sağlamayı hedeflediklerini açıklayan okul müdürü, öğrencilerin çeşitli taleplerinin kurul aracılığıyla kendilerine ulaştırıldığını teneffüs aralarında megafonla müzik yayını talebinin de kurul aracılığıyla geldiğini ifade etti.

Öğrencilerin iyi eğitim almalarını sağlayabilmek amacıyla çeşitli yöntem ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Müdür Zeki Öztaş şunları kaydetti: “İnsanın tabiatında var olan manalı, ritmik ve melodik seslere karşı hassasiyetin, ne gibi fonksiyonları olduğuna dair son yıllarda çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Özellikle biyo müzikoloji disiplininde yürütülen araştırmalarla, müziğin canlı sistemler üzerindeki tesirleri anlaşılmaya çalışılmaktadır. Bugün müziğin anne karnındaki çocuğun gelişiminden başlayıp, insanın gelişimine, öğrenmesine ve ruh sağlığına varıncaya kadar yaptığı tesirler, çeşitli araştırma projelerine mevzu olmaktadır. Bizler, teneffüs ve dinlenme saatlerinde öğrencilerimize müzik dinlettiriyoruz” diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 09:17:11
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 17:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?