28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Askerden okula bilgi teknoloji sınıfı

Midyat Kaymakamlığı ve Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı işbirliğiyle Kutlubey İlköğretim Okuluna “Bilgi Teknolojisi Sınıfı” kazandırıldı. 

Teknik altyapı çalışması Midyat Kaymakamlığı tarafından yapılan ve Tugay Komutanlığı’nın 14 bilgisayar desteği sağladığı teknoloji sınıfının açılışı yapıldı. 253 öğrencisi bulunan okulda daha önce bilgi teknolojisi sınıfı bulunmuyordu.
Açılışa Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır, Kaymakam Mustafa Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kaymakam Mustafa Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada; “Artık köylerimizdeki öğrencilerimiz de teknolojiyi kullanabilecekler. Okula kazandırılan bilgi teknoloji sınıfının gençliğin önünü açacağına inanıyoruz. Bugün teknoloji sınıfının açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Tugay Komutanlığının bilgisayarlar desteklerinden kendilerine minnetarız.” dedi. 

Tuğgeneral Fahri Kır ise, Midyat’ın bütün köylerinde ve beldelelerinde bir aydınlanma herakatının başladığını belirterek, “Midyat gün geçtikçe büyüyür ve gelişiyor. Bu köyün bizim gönlümüzde çok büyük bir yeri var.” dedi. 

İnşaatı devam eden su deposu inşaatı yerini de kontrol eden heyet, köyde bulunan Kutlubey Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret etti. 
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 10:11:36
Güncelleme :2 Temmuz 2006 Pazar 15:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?