16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Bilgisayar bölümünde söz kızların

Midyat Endüstri Meslek Lisesinde yapılan birçok yenilikle öğrenciler büyük bir değişim yaşıyor. Yaz tatili boyunca dinlenmeyip tatillerini yeni eğitim eğretim yılına hazırlanarak geçiren okul idaresi ve bilgisayar öğretmeni Himmet Şan, bugün gelinen noktadan mutlu.

Daha önce 20 bilgisayarın bulunduğu laboratuarda eğitim verilirken okul idaresi ve Himmet Şan, öğrencilerin bilgisayar teknolojisi ağlarını genişleterek 20 bilgisayarlık yeni bir bilgisayar laboratuarı daha oluşturdu.

Şu anda bilgisayar laboratuarında üç bilgisayar öğretmeni öğrencilere eğitim veriyor. Bilgisayar bölümüne kayıt yaptıran kız öğrenciler, eğitim öğretimin yeni başladığını, ama yine de bilgisayar öğretmenlerinin şimdiden işi sıkı tuttuklarını, kendilerini eğitmek ve geleceğe hazırlamak için büyük bir çaba ve uğraş içinde olduklarını söylediler.

Okul Müdürü Turgut Mete, “Öğrencilerin bilgisayar teknolojisinden yararlanmaları sağlamak için okulda iki bilgisayar laboratuarda kurduk. Amacımız geleceğimiz olan gençlerimize burada en iyi eğitimi vermek ve onları birer bilgisayar operatörü olarak mezun etmek. Bu okuldan mezun olacak öğrencinin bilgisayarla ilgili her şeyi bilmesi gerekiyor ve bilgisayar öğretmenlerimiz onları bu şekilde eğitecek.” dedi.

Bilgisayar Öğretmeni Mehmet Zengin ise, “Dünyada geçerli olan ve hayatımızın her alanında kullandığımız bilgisayar teknolojisinin eğitimini vermek ve gençleri bu alanda yetiştirmek büyük bir gurur kaynağı çünkü okuldan mezun olacak öğrenciler teknik eleman istedikleri yerlerde çalışabilirler” diye konuştu.

Bilgisayar Bölüm Şefi İzzettin Yusuf Çetiner'de, “Bilgisayar hakkında yazılım, donanım, bilgisayar ağları, web, işletim sitemleri, programcılık, paket programının kullanımı hakkında ve bilgisayarın işleyişi üzerine öğrencilerimize eğitim veriyoruz” şeklinde konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 09:41:40
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 15:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?