15
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Dershaneden öğrencilere motivasyon semineri

Midyat Sur Dersanesi tarafından verilen "Verimli Çalışma Teknikleri Semineri"ne çok sayıda öğrenci katıldı.

Sur Dersanesi'nin üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için düzenlediği seminerde, Sur Dersanesi'nde eğitim gören öğrenciler ile çevre köy ve beldelerdeki liselerde eğitim gören çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda verilen seminere konuşmacı olarak Rehber Uzmanı Osman Gültekin katıldı. Gültekin, "Şu anda kalan süre çok önemli. Bu süreyi iyi değerlendirmek lazım bu konuda öğrenciyle birlikte aileye de önemli bir görev düşüyor" dedi.

Öğrencinin sona yaklaştıkça artık çalışmayarak "Bu saatten sonra bir şey değişmez" dediğini ifade eden Gültekin, şöyle konuştu:

2 milyon kişi sınava giriyor bu maratonda azim, sabır ve çalışmayı dereye sokmak gerekir. Bir insanın başarıla olabilmesi için kendisini sınırlamamalıdır. Öğrenci kendisine yüzde yüz inandığı müddetçe her şeyi başarabilir. Üniversiteyi kazanmaya kendimizi şartlandırmalıyız. Sona yaklaşıldığında daha çok çalışmak ve boş vermemek gerekir. Planlı çalışılmalı ama bu planın esnek olması gerek. Başarı çok çalışmakta değil etkili çalışmakta aramalıyız. Yaptığımız işlerden yüksek başarı istiyorsak konsantrasyon gücümüzü arttırmamız gerekiyor.

Dersane Müdür Yardımcısı M. Emin Ekinci, “havaların ısınması ile birlikte öğrencilerde dersten kopmaların başladığı öeya bugüne kadar bir şey yapamadım bundan sonra çalışmam bir şey beceremem düşüncesindeki öğrencilerin dersten kopmamalarını sağlamak ve sınava kadar kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeleri için bu seminerin önemine dikkat çekti.

Ekinci, “öğrencilerin son kalan zaman dilimlerini de iyi bir şekilde kullanmak, derse olan ilgilerini arttırmak ve sınava hazır hale getirmek. Midyat’taki başarı seviyesini yükseltmek ve kazananlar listesine yeni isimler eklemek için çalışıyoruz. Özellikle sınav sisteminin değişmesiyle birlikte öğrencilerin kafaları karmakarışık bir hal aldı. Bu durum öğrencinin kendisine güvenini azaltmakta öz güveni tekrar öğrenciye kazandırmak için bu tür seminerlerin çok faydası oluyor” diye konuştu.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda verilen seminere konuşmacı olarak Rehber Uzmanı Osman Gültekin katıldı. Gültekin, "Şu anda kalan süre çok önemli. Bu süreyi iyi değerlendirmek lazım bu konuda öğrenciyle birlikte aileye de önemli bir görev düşüyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rehber Uzman Gültekin, salonda bulunan öğrencilere çeşitli beden hareketleri yaptırarak, zihinsel düşünme ve motivasyonun nasıl arttırılacağını gösterdi ve öğrencilerin tümü uyguladı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 00:01:32
Güncelleme :11 Mart 2006 Cumartesi 18:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?