1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Gurmeler yiyecek fakir öğrenciler okuyacak

Midyatlı kadınlar tarafından fakir ve muhtaç öğrencilere yönelik düzenlenen kermes büyük ilgi görüyor. Kadınların büyük bir zahmetle hazırladıkları yiyecekler, fakir öğrencilere yardım amacıyla görücüye çıkıp, damak tadına düşkün vatandaşları bekliyor.

Midyatlı kadınların marifetlerini göstererek yaptıkları birbirinden güzel pasta ve kekler iştah kabartıyorlar. Üç gün açık kalacak kermese vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Midyat Aydın Kafe Salonu'nda düzenlenen kermesin açılışını Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ve eşi Müzeyyen Baysal yaptı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı çılışta konuşan Baysal, muhtaç öğrencilere yönelik açılan kermesi anlamlı bulduğunu belirterek, eğitime büyük katkı sağlayan bu tür etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini ve bu tür etkinlikleri destekleyeceklerini söyledi.

Ev hanımı Neriman Doğan ise, “Türkiye genelinde geleneksel bir hale gelen kermeslerin çok anlamlı olduğunu düşünerek, biz Midyatlı kadınlar da kendi aramızda böyle bir kermesi düzenlemeyi düşündük. Arkadaşlarımız, kuru gıda, Midyat Turşusu, pasta, börek ve daha birçok ürünü büyük bir zahmetle, fakir öğrencilere destek olmak için hazırladır. Böyle bir kermesi düzenlediğimiz için de çok mutluyuz. Kermeste satılan bütün malzemelerin geliri fakir öğrencilerimize dağıtılacak.” dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 14:54:35
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 12:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat bıcakcı IP: 85.99.255.xxx Tarih : 4.10.2005 04:15:33
sayın mehmet bey ılgılılere belırtın lutfen.Yaptıkları bu etkınlık cok guzel ama benım acımdan yetersız bence yapılacak okadar daha onem lı seyler varkı onumuz kıs koylerımızın halınıı hepımız bılmekteyız bunun gıbı goz boyuyucu seyler yapıcaklarına su koylulerın dertlerıne care arasalar dahada bır makbul olur demek ıstedıgım bundan ıbaret yanı sızden rıcam sacmalamasınlar dogru duzgun bır gırısımde bulunsunlar ben ıstanbulda yasıyorum hadıı sıze ıyı etkınlıkler bu arada aslen senkoyluyum....