1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

İki okula bilgisayar sınıfı

Midyat’a bağlı Barıştepe Köyü ile Gelinkaya Beldesindeki İlköğretim Okullarına Kaymakam Mustafa Yılmaz’ın girişimleri sonucu bilgisayar sınıfları kuruldu.

Kaymakam Mustafa Yılmaz Barıştepe ve Gelinkaya köylerini ziyaret ederek bu köylerdeki okullarda bilgisayar sınıfının açılması için ihtiyaç duyulan dodanım malzemelerini temin ederek öğrencilerin bilgisayarla tanışmasını sağladı.

Çocukları ilk kez bilgisayarla tanışan Barıştepe Köyü Muhtarı, Köy İhtiyar Heyeti ile Okul Müdürü İbrahim Halil Efetürk Kaymakam Mustafa Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini bildirdi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, “Çocuklarımız ilk kez bilgisayarla tanıştılar ve çok mutlu oldular. Teknolojik gelişmelerin son hızla devam ettiği dünyada köylerde yaşayan çocuklarımızın bu gelişmelerden geri kalması kabul edilebilecek bir şey değildi. Bizler çocuklarımızı bilgisayarla tanıştırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yılmaz, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için ne yapsak azdır. Bir ulusun kurtuluşu ancak eğitimle sağlanır bizlerde çocuklarımızı bu doğrultuda eğitiyoruz ve yarınlara hazırlıyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, “Sayın Kaymakamımız bu okullara giderek incelemelerde bulundu ve bilgisayar sınıflarının açılması eksiklikleri giderdi ve öğrencilerimizi bilgisayar teknolojisiyle tanıştırdı. Kaymakam’ın eğitime çok büyük katkıları oluyor. Eğitim denilince hizmette sınır tanımıyor ve seferberlik başlattığını söyledi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 13:01:39
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 21:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?