18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kaymakam'ın büyük başarısı

Midyat'ta Kaymakamlık öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonucunda kapalı ve öğretmensiz okul kalmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli personel ataması sonucu ilçeye gelen 64 öğretmenin nokta tayin sonucu en ücra köylere de bayan öğretmen atandı.

'İlçe merkez, belde ve köylerde kapalı köy okulu kalmayacak' sloganıyla kaymakamlığın Milli Eğitimle başlattığı çalışma semeresini verdi.

110 öğretmen açığının bulunduğu Midyat'ta Kaymakam Mustafa Yılmaz, eğitim öğretime başlamadan önce kolları sıvamış ve okullarda bulunan öğretmen açığını kapatmak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat vererek şehrin değişik yerlerine ilan ve broşür astırmış, bunun sonucunda üniversite mezunu branş ve sınıf öğretmeni ile eğitim fakülteleri mezunu gençler belirli bir ücret karşılığında kapalı köy okullarında görevlendirilmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, “Bugün tarihiyle ilçe merkezinde ve köylerde kapalı okul kalmamış ve öğretmen açığı tamamen kapatılmıştır. Kaymakamımız Sayın Mustafa Yılmaz 2005-2006 eğitim öğretime başlamadan önce gerekli önlemlerin alınması yönündeki çalışmaları sonucunda bugün Midyat’ta kapalı okul ve öğretmen açığı kalmamıştır. Köy okullarında okuyan öğrenciler ilk hafta öğretmen gelmediği zaman daha sonra okula uyum sağlayamıyor ve öğrencide okula karşı, bir soğukluk meydana geliyor. Kaymakamımızın özverili çalışması sonucu bu sorunun da önüne geçtik” diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 08:28:33
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 17:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
allame IP: 85.97.192.xxx Tarih : 12.11.2008 19:21:09

iyi güzel kaymakamımızın başarısını tebrik ediyoruz yalnız eğitim fakültesi mezunları dururken 2 yıllık mezunları açıköğretim mezunlarının alınmasını çağdışı olarak görüyorum bir de durum öyle bir hal almış ki bazıları rasgele bir bölüm bitirip öğretmenlik yapmayı bile düşünür hale gelmiş öğretmenlik bu kadar basit bir meslek değil bence eğitim fakültesi mezunu olmayanların alınmaması gerekir milli eğitimi göreve davet ediyorum çare olarak ta okullarda ne kadar kontenjan açığı varsa belirtilmelidir bir de görev başında ki eğitim fakültesi mezunu yıl ortasında görevinden alınmamalı her ne olursa olsun... teşekkür ederim.