18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kaymakam'ın çağrısı

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz katıldığı bir tv programında Midyat’a bir öğrenci yurdunun yapılması çağrısında bulundu.

TRT GAP televizyonunun hafta sonları yayınlanan ve Mustafa Demir’in sunuculuğunu yaptığı "Daldalan" programı katılan Kaymakam Mustafa Yılmaz, kızların okullaşması için bir kız öğrenci yurduna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “köye gidiş gelişler zor oluyor ama merkezde yatılı bir yer ayarlandığı zaman aileler kız çocuklarını okullara gönderebileceklerini söylüyorlar” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, geçen yıl öğretmenlerden kurdukları bir ekibin çalışmaları sonucu büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, şunları dile getirdi: "Midyat genelinde ‘okula gitmeyen kız bırakmayacağız’ sloganıyla çalışmalarımıza başladık ve bu çalışma sonucunda da okula devam etmeyen yaklaşık 400 öğrenciyi okula kazandırdık. Öğretmenlerimizin de gayretiyle çok güzel bir neti aldık. Bu yılda çalışmalarımıza erken başladık ve çocuklarını okula göndermeyen aileleri tespit edip göndermeleri konusunda ikna edeceğiz.

Şu anki kız öğrenci yurdumuzun kapasitesi çok düşük. Köy, belde ve çevre illerden buraya okumaya gelen kız öğrenciler var. Çok yoğun bir talep var ama yer sıkıntısı yüzünden bu talebi karşılayamıyoruz. Şayet daha büyük bir öğrenci yurdumuz olsa okumak isteyen birçok kız öğrencinin okullaşmasını sağlayabilirdik. Yer darlığından kontejan sınırlı ve okumak isteyen öğrenciler okuyamıyor. Okul yaptırmak isteyen işadamlarına sesleniyoruz, şayet içinizde bir okul yaptırma isteği varsa buyurun Midyat’a bir kız öğrenci yurdu yaptırın."

Daha önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kız öğrenci yurdunda kalan ve Kız Meslek Lisesinde eğitimlerine devam eden kızlardan kurulu müzik korosu da "Daldalan" programı için bir konser vermişti.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 22:30:59
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 02:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?