16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Köy okuluna yardım yağdı

Midyat'a bağlı İkizdere Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Erçin Bayırlı’nın başlattığı "Mutlu yarınlar için el ele" yardım kampanyası sayesinde okuldaki öğrencilere yardım yağdı.

Okulda eğitim gören 20 kız ve 16 erkek öğrencinin tüm kırtasiye ve giyim ihtiyaçları karşılandı.

İnternet aracılığıyla mezun olduğu Gölcük Anadolu Lisesinden arkadaşlarına ulaşan Erçin Bayırlı, arkadaşlarının gösterdiği büyük ilgiyle bir anda okulun ve öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını giderdi.

Müdür Bayırlı, yardımlarla ilgili şunları söyledi: "Sınıf arkadaşlarım başlattıkları yardım kampanyası sayesinde İkizdere Köyündeki öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçları giderildi ve kışlık çorap, iç çamaşır, kaban, ayakkabı ihtiyaçları da kışa girilmeden alındı.

Bizim arkadaşların yardım kampanyasına ilgileri nedeniyle bir anda okulumuza bir sürü yardım yağdı ve bütün çocuklarımızın ihtiyaçları giderildi. Artan birçok malzeme var bunları da maddi durumu düşük diğer okullardaki öğrencilerimize dağıtmayı düşünüyoruz."

Bayırlı, şöyle devam etti: "Bölgedeki ekonomik şartlar hiç de iyi değil, buradaki çocukların en büyük eksikliğinin yüzlerine baktığımızda mutsuzlukları olduğunu gördüğüm ve yardım kampanyamızın da ismini ‘Mutlu yarınlar için el ele’ olarak belirledik. Tabiî ki İlk başta eğitim verdiğim öğrencilerimizin ihtiyaçlarını giderelim istedik. Ama bizler bununla yetinmeyeceğiz çünkü öğrencilerimizle aynı durumda olan birçok öğrenci var. Amacımız bu yardımları ilçe geneline yaymak.”

Öğrencilerin mutlu olmasının başarılarında önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Erçin Bayırlı “İstenildiğinde birçok zorluk bizlerin de çabasıyla aşılabilir. Ben de her öğretmenimiz gibi öğrencilerim için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Yardım kampanyası sırasında yardımsever arkadaşlarından birisinin sayesinde İstanbul’daki ismini vermek istemeyen özel bir okulun İkizdere İlköğretim okulunu kardeş ettiğini belirten Bayırlı, "Okul kardeş seçilmesi bu yardımların önümüzdeki senelerde de devam edeceğinin göstergesidir. Burada emeği geçen herkese kendim ve çocuklarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 22:45:41
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 07:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aykut ÖZDEMİR IP: 81.213.233.xxx Tarih : 18.11.2005 19:42:27
Köy okullarına yardım yapılması lazımdır.Çünkü bu okullardan yetişen çocuklar geleceğin cevheri olacaktır.Tabi bunun içinde sevgili çocuklarımızın birincil ihtiyaçları karşılanmalıdır.Bize ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarına düşen tek görev öncelikle kendi yöremizdeki çocuklarımızın sonra da diğer bölüm ve bölgedeki yardıma muhtaç köy okullarına yardım yapılması lazımdır.UnUtMaMaK lazım yerinden ve bölgesel kalkınmayı başaramazsak ülkemizin kalkınmasını da başaramayız.