1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Midyat'ta 'Hadi Kızlar Okula' semineri

Haydi Kızlar Okula kampanyası devam ediyor. Kaymakam Mustafa Yılmaz öncülüğünde toplanan Haydi Kızlar Okula kampanyası ilçe yürütme kurulu bu yılki hedeflerini yüzde yüz başarı olarak belirledi. Şu ana kadar okula devam etmeyen 210 öğrenciden 101’in devamı sağlandı.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, “Haydi Kızlar Okula Kampanyasında başarılı olan ve en çok okula öğrenci kazandıran öğretmenleri takdir belgesiyle ödüllendireceğini söyledi.
Hükümet Konağında haydi kızlar okula kampanyası irtibat bürosu açıldı ve bu birimde kullanılmak üzere UNICEF tarafından bir bilgisayar bağışlandı.

İlçe milli eğitim müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kursla formatör öğretmenler tarafından tüm öğretmenlere Haydi Kızlar Okula kampanya ile ilgili seminer verildi.

Kaymakamlığın tahsis ettiği minibüsle formatör rehber öğretmenler tüm köy ve belde okullarına ziyaretler yaparak öğretmenleri bilgilendiriyorlar.

Kaymakam Mustafa Yılmaz’ın öncülüğünde ilçe yürütme kurulu bu yıl yoğun bir çalışma içine girerek okula devam etmeyen öğrencilerin okullaşması için kolları sıvadı ve yüzde 60 gibi bir kazanım sağladı. Kaymakamlık tarafından maddi durumu düşük ailelere Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) tarafından maddi destek sağlanacağı açıklandı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Mardin
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 13:48:25
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 17:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?