24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Midyat'ta müzik korosu

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü müzik korosu kurdu.

Müzik öğretmenlerinden oluşan koro özel günlerde ve çeşitli etkinliklerde müzik ziyafeti verecek. Koro müzik yeteneği bulunan ilkokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan karma bir gruptan kurulmuş.

Öğrenciler, Müzik öğretmenlerin görev yaptıkları Atatürk, Vali Kemal ve Gazi Yatılı İlköğretim Bölge okullarından seçilen öğrencilerden oluşturulmuş.

İlçede görev yapan müzik öğretmenleri Meral Aşçı, Atilla Aşçı ve Eyüp Dağ müzik korosunun kurulması için el ele vermişler. Öğretmenler, koro ile ilgili şunları söyledi: "Müzik öğretmenleri olarak böyle bir çalışma yapmak istedik. Kaymakamlık ve Milli Eğitim de olumlu bakınca çalışmalarımıza başladık ve öğrencilerimizden yeteneği olanları da koroya aldık. İlçenin böyle bir koroya ihtiyacı vardı bunu da bizler kurdurduk. Burada görev yaptığımız sürece güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz."

Koro, Cumhuriyet balosunda ve 10 Kasım Atatürk’ü 67. ölüm yıldönümündeki anma programında günün anlam ve önemiyle ilgili parçalar seslendirmiş ve davetliler tarafından büyük ilgi görmüştü.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 21:57:27
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 02:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?