1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Müzikli eğitim öğretim açılışı

2005–2006 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması münasebetiyle bugün Fahrettin İlköğretim okulunda kutlama programı gerçekleşti. Sabah Atatürk anıtını çelenk konulmasıyla başlanan kutlama programı Fahrettin İlköğretim okulunda devam etti.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Kıdemli Albay Kudret Erkan, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdür Feyzi Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Amir Yılmaz Sarıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müfettişi, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ile bazı veliler hazır bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sınıf Öğretmeni Yılmaz Ölmez Yaptı. Ölmez konuşmasında, “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların, özgür ve bilimsel düşünme yetisine sahip, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, topluma karşı sorumluluk duyan, etkili iletişim kurabilen, yapıcı yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmelerinin ancak çağdaş eğitimle mümkündür” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz ise, “Siz öğrencileri geleceğe hazırlamak topluma ve kendinize faydalı birer fert olmanız sizleri ne kadar geleceğe iyi hazırlarsak bizimde geleceğimiz o kadar güven içinde olacaktır. Sevgili öğrenciler bir yerlere gelmek istiyorsanız çok çalışmanız lazım hiçbir öğrencimizin zeka olarak birbirine üstünlüğü yok sadece onu kullanabilmek önemli. Ne kadar çok çalışırsanız ileride kendinizi o kadar güvende hissedersiniz. Bizlerde sizin gibi aynı sıralardan geçtik sizler de çalıştığınız takdirde bir öğretmen, bir doktor ve bir kaymakam olmamanız için hiçbir neden kalmıyor” diye konuştu.

Yılmaz, bazı öğretmenlerin sürekli rapor ve izin almak gibi bir çaba içinde olduklarını belirterek, "Memurun aldığı maaşı hak etmesi gerekiyor. Rapor almak isteyen öğretmenin çocukların mağduriyetini düşünmelerini, kanunlarda da belirtildiği gibi mazeret izinleri dışında hiç kimsenin gelip izin istememesini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hiçbir okul çağındaki çocuk bırakmayacaklarına da değinen Kaymakam Yılmaz, “geçen yıl Haydi Kızlar Okula kampanyasından 300 öğrencinin okula kazandırıldığını açıklayarak, çocukların Kız ve erkek ayırımı yapılmadan okula gönderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 12:46:32
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 17:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?