1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okullarını kendileri boyattılar

Midyat'ta başlatılan "Okulunu Boyat" kampanyasına katkıda bulunan vatandaşlara, Kaymakam Mustafa Yılmaz tarafından plaket verildi.

Midyat'ta başlatılan "Okulunu Boyat" kampanyası hayırsever ve duyarlı vatandaşlardan büyük destek görüyor.

Aziz Önen Lisesi Müdürü Şeyhmus Tunç, hayırsever vatandaşları "Okulunu Boyat" kampanyasına destek olmaya çağırarak bütün okulun boyatılmasını sağlarken, Kaymakam Yılmaz da liseye katkısı olan vatandaşları plaketle ödüllendirdi.

Kaymakam Yılmaz, "Gönül isterdi ki bütün bunları devlet yapsın. Tabii, devlet bunların hepsine ulaşamıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da bu şekilde duyarlılık göstererek eğitim kurumlarına destek olması bizi son derece mutlu kılıyor. Sizlerin bu davranışı kadirşinaslık örneğidir. Hepinizi tebrik ediyorum. Eğitime katkısı olan herkes bizim baş tacımızdır" dedi.

Herşeyi devletten bekleme tembelliğinden vazgeçmeyi önce öneren Aziz Önen Lisesi Müdürü Şeyhmus Tunç ise başlattıkları kampanyayla okul aile birliği ile birlikte Midyatlı hayırsever vatandaşlara ulaşıldığını ve sömestr tatilinde 1 ay gibi kısa bir sürede okullarının boyatılmasını sağlayarak haklı gurur yaşadığını söyledi.

Aziz Önen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Eşref Akman da, Midyat'ta eğitime destek konusunda iyi niyetli insanların çok olduğunu, ama bunları tetikleyecek güvenilir kişi ve kampanyalara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Okul müdürünün bu kampanyasına destek verdik ve vermeye devam edeciğiz. Bu tür projeler, dayanışmayı sağlayan uygulamalardır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Kaymakam Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim İlçe Müdürü Feyzi Aslan ile birlikte makamında kabul ettiği Aziz Önen Lisesi Müdür Şeyhmus Tunç, Okul Aile Birliği Başkanı Eşref Akman ile okulun boyanmasında ve tadilatında yardımcı olan Bilal Çelik, Bayram Korkmaz, Akif Doğru, Kadri Atakul ve İstanbul'daki Muharrem İleri adına Mahsum İleri adlı hayırsever vatandaşlara teşekkür plaketi verdi.

Selahattin Erol - Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 14:07:08
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 21:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?