15
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

TEGV yeniden start verdi

Midyat’ta beş yıldır faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Öğrenim (TEGV) Birimi çalışmalarına start verdi. Çalışma kapsamında, 07–16 yaş arsındaki tüm çocukların eğitim park ve birimlerinde etkinliklere katılabilecekler.

Eğitim konusunda Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Midyat Öğrenim birimi, Halk Eğitim Merkezi binasında, eğitim faaliyetlerini sürdürecek. Öğrencilerin daha temiz ve rahat bir ortamda eğitim görmeleri için yaz tatilinde birimde tadilat çalışması yapılarak sınıflar boyandı.

Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Midyat Öğrenim birimi sorumlusu Kadir Kurt, yeni etkinlik döneminde çocukların yaşam becerileri edinmelerini, duygusal ve zihinsel gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek,  "Onların bilim ve teknoloji yeniliklerinden yararlanmayı, ideal öğrenme ortamı yaratmayı, yabancı dil konusunda destek vermeyi, sanatın her dalında kendilerini keşfedecekleri çeşitli beceriler kazanabilecekleri, yaş guruplarına uyumlu oyunlar oynayabilecekleri, yetenek ve ilgi odaklı programlarına dayalı olarak destek vermeyi hedefliyoruz “ dedi.

Programların 5 alan içerdiğini belirten Kurt, ”'Zengin Öğrenme Ortamı' olarak tanımlanan bu alanlarda yer alan standart etkinlikler, bilgi teknolojileri ve standart kütüphane ile destekleniyor. Zengin öğrenme ortamı, kişisel gelişim; toplumsal yaşam; dil, sanat, iletişim; tarih, coğrafya, kültür ve bilim teknoloji alanlarından oluşuyor “ diye konuştu.

Kadir Kurt, amaçlarının eğitim gönüllülerine gelen çocukları bu alanlarda eğitmek ve normal eğitime biraz katkı yapmak ve çocukların sosyal gelişimlerini katkıda bulunmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 09:32:32
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 15:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?