15
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çiftçiye gübre desteği paraları pazartesi ödeniyor

Çiftçiye, gübre ve mazot desteği paraları 26 Eylül Pazartesi günü ödenecek. Bakanlar Kurulu'nun çiftçiye gübre ve Mazot desteği yapılmasını kararlaştırmasının ardından paraların 26 Eylül 2005 Pazartesi günü itibariyle Ziraat Bankası Midyat Şubesi'nden verileceği açıklandı.

İlçe Tarım Müdürü Sabahattin Yıldız konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Merkez ile 66 köyde bulunan 4 bin 720 çiftçiye 857 milyar lira mazot ve gübre desteği yapılacağını belirterek, "26 Eylül Pazartesi günü Ziraat bankası Midyat Şubesinden çiftçiler paralarını alabilecek” dedi.

Yıldız, Merkez ve köyleri alfabetik sıraya koyduklarını hatırlatan Yıldız, çiftçilerin belirlediğimiz günden önce boşuna bankaya uğrayıp diğer vatandaşlara zorluk çıkarmamalarını isterken, herkesin günü geldiğinde bankaya uğrayıp parasını çekmesi çağrısında bulundu. Paraların 30 Eylül tarihine kadar tüm çiftçilere ödeneceğini kaydeden Yıldız şöyle devam etti:

"Alınan kararla; sebze, meyve, süs bitkileri, çayır, mera ve orman ürünü yetiştirilen alanlar için dekar başına 1 YTL, hububat, yem bitkileri, baklagiller ve yumru bitkilerinin yetiştirildiği alanlar için dekar başına 1,6 YTL, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkilerinin yetiştirildiği alanlar için ise dekar başına 3 YTL kimyevi gübre desteği yapılacak.
Desteğin toplam tutarı 273 milyon YTL'yi bulurken, mazot desteği ile birlikte ödenecek bu para, çiftçilerin hesaplarına aktarılmış durumda."

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 09:21:30
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 14:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?