1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Midyat'ta çiftçiye 15 bin adet meyve fidanı desteği

Midyat İlçe Tarım Müdürlüğü ve Özel İdare Müdürlüğü işbirliğiyle çiftçiyi toplu meyve bahçelerine yönlendirmek amacıyla ilçe genelinde 15 bin adet kiraz, badem, ceviz ve antep fıstığı fidanı dağıtılacak.

Meyveciliğin geliştirilmesine yönelik projeden yararlanmak için şu ana kadar 60 çiftçinin başvurduğu bildirildi. Proje ile yüzde 70'i İl Özel İdare Müdürlüğü'nce, yüzde 30'u da çiftçi tarafından karşılanacak fidanların önümüzdeki ay dağıtılmaya başlanacağı belirtildi.

İlçe Tarım Müdürü Sabahattin Ayyıldız, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Fidan desteği yapılacak çiftçilerin bahçelerin 1 dönüm ve kapama arazi şeklinde olması gerekiyor. Bunun altındaki müracaatları kabul etmeyeceğiz. İstenilen fidanların araziye uygun olup olmadıklarını tahlil edeceğiz toprağı uygun olmayan arazilere de fidan desteği yapmayacağız.

Midyatlı çiftçilerimiz yıllardır geliri az olan hububat ve üzümle uğraşıyorlar. Bu projeyle çiftçilerimizi karı daha yüksek meyveciliğe teşvik etmek istiyoruz.

Bu bölgede meyveciliği geliştirmek ve canlılık kazandırmak için seferberlik başlatacağız. Bu kapsamda ilçemize 15 bin yeni meyve ağacı kazandıracağız. Çiftçilere fidanları alın ve nasıl ekerseniz ekin demeyeceğiz. Teknik elemanlarımız çiftçileri meyve fidanlarının ekimi ve bakımı konusunda bilgilendirip deneyimlerini çiftçilerle aktaracaklar. Çiftçi ihtiyaç duyduğu zaman teknik elemanlarımız uygulamalı olarak fidanların nasıl ekildiği konusunda uygulamalı fidan dikecekler."

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 10:33:11
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 22:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?