1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Fıstık üreticisinin yüzü gülüyor

Bir zamanlar ev ihtiyaçları için şehir dışından fıstık ithal eden Midyatlılar şimdi ise dışarıya tonlarca fıstık ihraç ediyor. Midyat Kaymakamlığının İl Tarım Müdürlüğü'yle yürüttüğü “Midyat Fıstıkçılıkta Söz Sahibi Olacak” projesi meyvesini vermeye başladı.

İlçe Tarım Müdürü Sabahattin Ayyıldız, Midyat genelinde bu yıl 50 tona yakın verimin alındığına dikkat çekerek, "Alınan ürünün kalitesi çok yüksek ve kilosu 2,5 YTL’ye satılıyor. Verimi arttırmak için önümüzdeki yıllarda da çalışmalarımıza ara vermeden sürdüreceğiz.” dedi.

Ayyıldız, Midyat’ta, hem toprağın korunacağı hem de köylünün yüksek gelir temin edeceği ‘mucize ağaç’ olarak nitelendirilen Antep ve Siirt fıstığı ormanı kurulmasının hedeflendiğini ve bu çalışmalar başladığında fıstıkçılıkta söz sahibi olacaklarını söyledi.

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, ise, Midyat’ta gördükleri çalışmaların göğüslerini kabarttığını belirterek, “Bu çalışmaları gördükten sonra ileriye daha bir umutla bakıyoruz. Fıstık aşılama projesi için Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olanakları çerçevesinde geçen yıl 7 milyar harcama yaptık ve bu yıl da 10 milyara yakın para harcadık. Fıstık aşılama projesini önümüzdeki yıl da sürdüreceğiz” diye konuştu.



Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 09:54:14
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 13:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?