18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Esnaf odası başkanı güven tazeledi

Mardin'in Midyat İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Olağan Genel Kurulu'nda eski Başkan Yusuf Demirdağ güven tazeledi.

3 adayın kıyasıya yarıştığı seçimlerde eski Başkan Yusuf Demirdağ, ezici çoğunluğu sağlayarak yeniden başkan seçildi. Halk Eğitim Merkezi (HEM) Salonu'nda yapılan ve saat 10.00'da başlayan seçimlerde açılış, divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Yönetim kurulu faaliyet raporları, denetim kurulu, bilanço, yeni dönem çalışma programı, bütçenin görüşülmesinin ardından başkan adayları söz aldı. Sert geçen tartışmalar üzerine, divan başkanı seçilen eski Belediye Başkanı Cemil İşler'in konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Yüksek Seçim Kurulu başkanları tarafından açılan sandıklardan çıkan sonuca göre, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na 194 oyla Yusuf Demirdağ seçildi. Odada kayıtlı bulunan 551 seçmenden 373 kişinin katıldığı oylamada, başkan seçilen Yusuf Demirdağ seçmenlere teşekkür ederek, "Burada aldığımız yeni güçle esnafımızı daha iyi yerlere taşımak için hep beraber gayret edeceğiz. İnanıyorum ki, Midyat esnafımızı daha iyi yerlere hep birlikte alacağımız kararlarla getireceğiz" dedi.

Başkanlık seçimlerinde 194 oy alan Demirdağ'ın en yakın rakibi Abdullah Akçay 102, Hasan Bedir 69 oy alırken, 8 oy da geçersiz sayıldı. Seçimler, saat 17.00'ye kadar devam etti ve olaysız sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?