1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

İlkokul mezunu ressam

Mardin'in Midyat İlçesi'nde resimle uğraşan ilkokul mezunu Mehmet Halit Sincar'ın tabloları, yurt dışından da alıcı buluyor. Irak ve Suriye'den gelen siparişler üzerine resim yapan ressamın tabloları kente gelen turistlerin de ilgisini çekiyor.

Mehmet Halit Sincar (32) adlı ilkokul mezunu ressamın açtığı atölye, tarihi ve turistik kente gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Yeteneğini keşfeden ve bunu sanata çevirerek geçim kaynağını sağlayan ilkokul mezunu ressam Sincar, arkadaşlarının gıptayla baktığı resimleri, büyük özenle yapıp satıyor.

Yaptığı tablolarda yörenin tarihi mekanlarına da yer veren ressam, gelenek ve görenekleri yaşatmak için yöre insanının hayatından kesitler sunuyor. Irak ve Suriye'den gelen siparişlerle resim yapan ressam, tablolarıyla gezi amacıyla tarihi kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Midyat'ın eski çarşısında 5 metrekarelik atölyesine dünyaları sığdırmaya çalışan Ressam M. Halit Sincar, "İlkokul yıllarından bu yana resimle uğraşıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Hatalarımı görerek resim yeteneğimi geliştirdim. Daha sonra kendimi tamamen resimlerime adadım. Yaptığım çalışmalar beğenilince çalışma azmim arttı. Savur Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle ilk kişisel resim sergimi Savur'da açtım. Önümüzdeki günlerde ikinci kişisel sergimi Midyat'a açmayı düşünüyorum" dedi.

Her insanın kendine has yetenekleri olduğunu ifade eden Ressam Sincar, insanların azim ve sabırla kendi yeteneklerini keşfedeceğini belirtiyor. Küçük atölyesinde dünyayı tablolarına sığdıran Sincar, çalışma azminin insanlara neler kazandırdığını ispatlıyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 15:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?