18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Midyat’ta sanat sergisi

Mardin Eros Sanat evinin açmış olduğu sergi Midyat’ta büyük ilgi görüyor, resim, heykel ve fotoğrafların bulunduğu sergi 01 Ocak tarihine kadara açık kalacak.

Mardin, Kızıltepe ve Derik ilçelerinden sonra Midyat’a da gelen ressam ve heykeltıraşlar; Nurettin Çakmak, Evin Şahin, Kamuran Aydoğan ve Lütfi kavak tarihi Gelüşke hanında yapmış oldukları eserleri sergilediler.

İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Albay Kudret Erkan, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan ve Mider derneği başkanı Ünal Günel birlikte sergiyi gezdiler ve yapılan eserlerle ilgili ressamlardan bilgiler aldılar.

Sergide Yağlı boya resim çalışmaları, zift çalışmaları, Mardin manzaraları, realist tablolar ve heykeller bulunuyor.

Ressam Nurettin Çakmak, “bütün Midyatlıların sergiyi görmelerini istiyoruz. Gelip görsünler çünkü resim çok güzel bir alan. Arkadaşlarımızın yapmış oldukları bu güzel çalışmaları yakından görsünler diye sergiyi Midyat’a taşıdık” dedi.

Mehmet Halis İŞ/ KentHaber/ Midyat
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 00:25:26
Güncelleme :26 Aralık 2005 Pazartesi 11:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan beyzade IP: 212.174.173.xxx Tarih : 13.02.2007 10:12:49
Mardin dogumlu birsi olarak sanatsal faaliyetlerin cogalmasi bizleri mutlu edyor.Ben avrupda yasyorum ve memleketmzde yaplan sanatsal faalyetlerden haberdar olmak istyorum. birde bu tabloyu satin almak istiyorum.Bana yardimci olursaniz sewinirm