18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Sergiye yoğun ilgi

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Eros Sanat Evi tarafından resim, heykel ve fotoğraf sergisi açıldı.

Mardinli dört sanatçının sergisi, açık havada kar yağışı altında açılmasına rağmen büyük ilgi gördü. Eros Sanat Evi, Mardin İl Müzesi, Kızıltepe Mert Yücel Parkı ve Derik Öğretmenevi'nden sonra Midyat Gelüşke Hanı'nda açtığı sergiyle sanatseverlerle buluştu. Sergiyi Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Kudret Erkan, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Aslan ve MİDER Başkanı Eczacı Ünal Günel birlikte gezerek çalışmaları inceledi. Mardinli dört sanatçının çalışmalarının sergilendiği tarihi handa, Mardin'in ören yerleri, tarihi mekanlar ve insan manzaralarından oluşan eserler davetlilerden büyük ilgi gördü. Ressamlar Evin Şahin ve Nurettin Çakmak, heykeltıraş Kamuran Aydoğan ve fotoğraf sanatçısı Lütfü Kavak'ın çalışmalarından oluşan sergide, yağlıboya, realist, portre, manzara resimleri ve kontrplak üzerinde zift çalışmaları dikkat çekti.

Eserlerini kendi imkanlarıyla sergilediklerini söyleyen ressam Evin Şahin, "Her gittiğimiz yerde halkın ilgisiyle karşılaşıyoruz. Biz sanat için uğraşıyoruz ve siyasetle alakamız yok. Bazı kuruluşlar, sanki bir siyaset işiymiş gibi bize zorluk çıkarıyor. Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz'ın yakın ilgisi ve hoşgörüsüyle sergimizi Garnizon Komutanı ile birlikte gezmesi, bizi çok onurlandırdı. Midyatlı sanatseverlere ve gelen herkese teşekkür ederiz" dedi.
Tarihi Gelüşke Hanı'nda açılan sergi, yağan kara ve açık havada olmasına rağmen ziyaretçilerin akınına uğradı. Sergi, 1 hafta açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 14:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?