19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Lise öğrencilerinden tiyatro oyunu

Midyat Endüstri Meslek Lisesi tiyatro kulübü öğrencilerinin büyük emek vererek sahneledikleri oyun, davetliler tarafından büyük alkış aldı. Lisenin kuruluşundan bu yana ilk kez öğrenciler tarafından tiyatro oyunu sahnelendi. 

Yazar ve oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın yazıp sahneye uyarladığı "Bana Bir Şeyhler oluyor" adlı tiyatro oyununa bir ayda hazırlanan tiyatrocu öğrenciler, 75. Yıl İMKB İlköğretim Okulu konferans salonunda davetlilerin ve arkadaşlarının huzuruna çıktılar.
10 öğrencinin ve makine öğretmenleri Mehmet İpek’in de rol aldığı oyunda, öğrenciler profesyonel tiyatroculara âdeta taş çıkarttı. 

Seyirciler tarafından alkış yağmuruna tutulan genç tiyatrocular, rollerini eksiksiz yerine getirirken, izleyicileri de kahkahaya boğdu. Öğrencileri tiyatroya hazırlayan öğretmenleri Okul Müdürü Turgut Mete: “Öğrencileri çalışmaya sevk etmek, tembellik ve kötü davranışlardan uzak tutmak için öğrencileri sosyal aktivitelere yöneltmek gerekmektedir” dedi. Mete, öğrencilere bu tür etkinliklerin sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.
Mehmet Halis İş - Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 09:26:22
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 11:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?