1
Haziran
2024
Cumartesi
MEDYA

Editörümüz Halis İş'e Yılmaz'dan tebrik plaketi

Midyat editörümüz Mehmet Halis İş’in basın dalında iki kez üst üste Türkiye birinciliğini kazanmasının ardından Kaymakam Mustafa Yılmaz tarafından editörümüzü mesleğindeki başarılarından dolayı tebrik ederek plaket verdi.

Mehmet Halis İş, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonunun Türkiye genelinde yerel ve yaygın medya çalışanları arasında düzenlediği yarışmalarda iki kez üst üste birincilik kazandı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz da, bu başarılarından dolayı editörümüz İş'i makamında kabul ederek başarı plaketi ile ödüllendirdi.

17 yaşında Midyat ilçesinde gazetecilik mesleğine başlayan İş yaklaşık, yaklaşık 6 yıldır bu mesleği sürdürüyor.

Kaymakam Yılmaz, İş'in başarılarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Haber yapmak kolay bir iş ama araştırma yapmak çok zor ve zahmetli çalışmalardır. Başbakanlık ve Birleşmiş Milletlerin düzenlemiş olduğu yarışmalarda ödül almak ve dereceye çok büyük başarılardır ve bu başarılar da küçümsenemez.

Halis çok çalışkan bir gazeteci bütün haberlerde onu görmek mümkün yaptığı işin hakkını veriyor. Umarım Midyat’a daha çok birincilik kazandırır ve bizlerde onunla gurur duyarız. Kendisini bir kez tebrik ediyoruz ve bu tür yararlı araştırmalarının devamını diliyoruz. Umarım Halis Midyat’a daha birçok birincilik kazandırır ve bizde onunla gurur duyarız."

İş de, mesleki başarılarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Küçüklüğünden beri gazeteciliği sevdim. Ben hep çıtayı yüksek tuttum ve azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmayacağına inanarak çalışmalarımı sürdürdüm."

Başbakanlık Basın Yayın Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Anadolu basınını özendirme yarışmasında Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı Mutluluğa Doğru Yanlış Adımlar isimli çalışması araştırma-ropörtaj dalında Türkiye birincisi, 2004 yılında ise Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu tarafından düzenlenen Genç Gazeteciler Ödülü yarışmasında “Eşitlik ama nasıl” araştırmasıyla yine Türkiye birinci seçilmişti.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 10:39:37
Güncelleme :19 Şubat 2006 Pazar 02:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.EMin Aslan IP: 81.213.196.xxx Tarih : 3.03.2006 11:02:04
MEHMET HALIS IŞ i basarilarindan dolayi kutluyorum umarim midyatta midyat bilincinde nica Halisler yetisir ve Mdyat Olmasi gereken duzeyye ulasir.