18
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Medyada söz kadınlarda

Medya özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı, (BİA2 ) Yerel Medya Kadın Hakları ve Kadın Haberciliği Eğitim Programı, 17-18 Eylül 2005 Cumartesi-Pazar günü Batman’da yapıldı.

Editörümüz ve Midyat Habur Gazetesi Haber Müdürü M. Halis İş ile köşe yazarı Mehmet Şirin İş’in katılımcı olarak katıldığı programda, ilk gün; Hülya Gülbahar (Medeni Kanun ve Türk Ceza Kanunu Kadın Platformu kurucularından) Kadın Haklarıyla ilgili Ulusal ve Uluslararası Düzenlemeler hakkında bilgi verirken, Doç. Dr. Hülya Tanrıöver (Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi) Medya’da Kadın Hakları İhlalleri üzerine yaptığı konuşmayı müteakip Dr. Aksu Bora (A.Ü. Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi) ile İpek Çalışlar (Gazeteci) yönetiminde yapılan Atölye çalışmasında, Kadın Hakları ihlallerinin haberleştirilmesi (tecavüz, namus cinayetleri, kadına yönelik şiddetin haberleştirilmesi ve haber takibi) konusunda katılımcılar arasında karşılıklı tartışmalar ve çözüm önerileri üzerinde konuşuldu.

Seminerin ikinci gününün sabahı atölye çalışmasına devam edildi. Atölye çalışmasını müteakip Beyhan Demir (Pazartesi Dergisi) ve Halime Güner (Uçan Süpürge Genel Koordinatörü) Alternatif Kadın Gazeteciliği (Pazartesi ve Uçan Süpürge Örnekleri) üzerine konuşmalar yapıldı.

Öğleden sonra BİA2 Koordinasyonu Proje Danışmanı Nadire Mater’in www.bianet.org sitesini tanıtımından sonra, Seminerin genel değerlendirilmesi ve katılımcıların seminer hakkındaki yorumları yapıldı.

M. Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 15:12:07
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 12:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?