15
Haziran
2024
Cumartesi
MEDYA

Ödüle doymayan gazeteci

Midyat Editörümüz Mehmet Halis İş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaptığı ve Midyat Habur Gazetesinde yayınladığı “Mutluluğa Doğru Yanlış Adımlar” başlıklı çalışması Araştırma-Ropörtaj dalında birincilik kazandı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Anadolu basınının çalışmalarını teşvik ve değerlendirme amacıyla “Anadolu Basınını Özendirme Yarışmasında Midyat Editörümüz M. Halis İŞ Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaptığı ve Midyat Habur Gazetesi'nde yayınladığı “Mutluluğa Doğru Yanlış Adımlar” başlıklı çalışması Araştırma-Ropörtaj dalında birinci seçildi.

İş, geçen yılda, Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile Gazeteciler Federasyonu'nun birlikte düzenlediği Genç Gazeticeler Ödülü yarışmasında da Türkiye birincisi seçilmişti.

9 yıldır Midyat’ta yayın hayatını sürdüren Midyat Habur Gazetesi başarısını ödül üstüne ödül alarak perçinliyor. Ramazan Bayramında çifte bayram yaşayan gazeteye bu yıl birincilik ödülü Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nden geldi.

25–27 Ekim 2005'te toplanan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 13 yıl aradan sonra yeniden Anadolu Basınını özendirme Ödülleri için bir aradaydı.

Genel Müdür Vekili Salih Melek, özendirme yarışmasının her yıl gerçekleşeceğini söyledi. Yerel medyanın aktif olarak harekete geçirilmediği sürece AB sürecinin başarıya ulaşamayacağını belirten Melek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak, yerel medyayı yakından takip ediyoruz. Yerel medyada ne tür ihtiyaçlar ya da olumlu gelişmeler var bunları belirleyip devletin en üst makamlarına sunuyoruz. Bu şekilde küçük tirajlı gazetelerin bile en üst makamlara ulaşmasını sağlıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis'i kurduktan sonra hemen oluşturduğu iki kurumdan birisi olan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün asrın ihtiyaçlarına göre hizmet vermesi için çabalarımızı sürdürmekteyiz"

ARAŞTIRMA-RÖPORTAJ DALINDA MİDYAT HABUR FARKI!

Genel Müdür Vekili Salih Melek'in konuşmasından sonra Gazeteci-Yazar Dr. İsa Kayacan, A.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Gazeteci Doğan Bulgun, BYEGM Foto Film Şb. Md. Celal Çelikhan, BYEGM Bülten Şb. Md. Yard. Zeliha Doğan Yeşil'den oluşan Anadolu Basını'nı Özendirme Yarışması Jurisi fotoğraf, mizanpaj, araştırma-röportaj, makale ve yerel haber dallarındaki başvuruları değerlendirdi.

Jürinin yaptığı değerlendirmeye göre dallarında ilk üç dereceye giren gazeteciler şöyle:
Araştırma-Röportaj Dalı
Birinci: Mehmet Halis İŞ (Midyat Habur Gazetesi) Mutluluğa Doğru Yanlış Adımlar başlıklı araştırma-röportajıyla
İkinci: Arif ARSLAN (Batman Çağdaş Gazetesi) Yaşayan Son Eşkıya Samedo başlıklı araştırma-röportajıyla
Üçüncü: Yücel YÖNAL (Anadolu Gazetesi-Sivas) Cumhuriyetin Temelini Burada Attık başlıklı araştırma-röportajıyla
Yerel Haber Dalı
Birinci: Osman Hakan KİRACI (Yozgat Gazetesi) Bir Kemal Sunal Filmi Gibi başlıklı haberiyle
İkinci: Reşat YİĞİZ (Batman Çağdaş Gazetesi) Taşımalı Yaya Kaldı başlıklı haberiyle
Üçüncü: Diya YARAYAN (Mücadele Gazetesi-Siirt) Gökten Üç Elma Gibi Dün Havadan Siirt'e Umut Yağdı başlıklı haberiyle

Anadolu Basını'nı Özendirme Yarışması'nda dereceye giren gazetecilere ödülleri 28–29 Kasım 2005 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen evi’nde Basın Yayın Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Meslek içi eğitim seminerinde verilecek.

Kenthaber / Özel
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 23:28:08
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 12:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zinar oğuz IP: 81.213.232.xxx Tarih : 27.09.2008 19:51:10

Güney doğu anadolu bölgesinde bu denli başarılı bir gazetecinin bulunması hepimiz için gurur verici gerçekten bu genç arkadaşımızı bölgemize olan faydalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi iletir BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM...