23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Anne sütü tavsiyesi

Midyat Sağlık Grup Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada yeni doğan bebeklere ilk 6 ayda sadece anne sütü verilmesi gerektiğini açıklandı.

Yeni doğum yapan annelerin anne sütünün içerdiği bileşikler ve besin öğeleri ile sağlıklı büyüme ve gelişmeyi sağlayabilen iyi dengelendiği vurgulanarak yeni doğan bebekler için en iyi bir besin kaynağı olduğu belirtiliyor.

Yapılan çalışmalarda anne sütü alan bebeklerin yapay besinlerle beslenen bebeklere kıyasla pek çok hastalığı seyrek geçirdikleri veya hafif atlattıklarının gösterildiği açıklamada, diğer tavsiyeler faydalar ise şöyle sıralanıyor: Anne sütü sahip olduğu bu içerik sayesinde kolay hazmedilir. Çocuğu hastalıklardan korur, Alerjiye neden olmaz, bağırsakları temizler, Akyuvardan zengin olup enfeksiyondan korur, A vitamini zenginliği nedeniyle göz hastalıklarından korur.
Emzirmenin bebeğe faydaları yanında anneye de faydaları vardır. Emzirme, anne ile bebek arasındaki sevgi bağının kurulmasına da yardımcı olur, yeni gebeliğin gecikmesini sağlar, aynı zamanda anneyi meme ve yumurtalık kanserinden korur. Anne sütü kolay hazırlanır, ucuzdur, temizdir, güvenlidir.

Doğumu izleyen ilk yarım saatte çocuğunuza süt vermeye başlayınız. Bebeğinizle aynı odada kalınız.
Anne sütüyle ilgili detaylı bilgi için Midyat 1 nolu sağlık ocağına bizzat başvurulabilir.

Mehmet Halis İş-KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:06:29
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 08:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?