1
Haziran
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hormon tahlil cihazı kuruldu

Midyat Devlet Hastanesi'ne yeni alınan hormon tetkik cihazı ile, kadın doğum, çocuk hastalıkları ve tüm branşlarda hormon tetkikleri yapılabilecek. Türkiye’de sayılı hastanelerde bulunduğu söylenen cihazın kullanımı için, yüklenici firma Midyat Medikal Ltd. Şti. teknik elemanları, cihazı hastaneye kurdu.

Hastane Müdürü M. Ata Demirdağ, Hormon Cihazının alınması ile vatandaşların hormon tetkiki için başka hastanelere gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

Hastanenin döner sermaye bütçesinden 200 milyar liraya alınan cihaz sayesinde, Hepatit A, B, C, Torkh enfeksiyonları (Toksoplazma) hitomegob, virüs, kızamıkçık, sifiliz, guatr, kanser türleri, kalp krizi riski ve kalp krizi geçiren hastalarda kalp durumunun takibi, düşük tehditleri, kadın hastalıklarının erken teşhisi ve takibi, dış gebelik testleri ve kadın hormon tahlilleri ve anne karnındaki bebeklerde 10–22 haftaları arasında zekâ testi uygulaması yapılabilecek.

Cihaz ile birlikte kan tetkiklerinin daha güvenli ve hızlı bir şekilde yapılacağını açıklayan yetkililer, test sonuçlarının en geç 2 gün içinde verileceğini ifade ettiler.

Hastanede sunulan hizmetlerin daha kaliteli hale gelmesi amacıyla son olarak, hormon tahlil cihazı alındığını ifade eden yetkililer, 200 bin YTL'ye mal olan cihazın hastaneye kurulduğunu belirttiler.

Amaçlarının, Midyat’a daha iyi bir hizmet vermek olduğunu belirten Hastane Müdürü M. Ata Demirdağ, Midyat’ı yarınlara hazırladıklarını; hastaneyi, bütün hastalıkların tedavisine cevap verecek konuma getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Demirdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önceden, hastalar, tahlillerini yapabilmek için çevre illerdeki hastanelere gidiyordu. Bunun önüne geçebilmek için hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Artık hastalarımız çevre illerdeki hastanelere gitmekten kurtuldu. Hormon tahlil cihazımızda 33 tahlil yapabiliyoruz.” diye konuştu.

Midyat Medikal Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Atilla, Midyat’a böyle güzel bir hizmet verecek olan makinenin alımına, katkılarının olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Midyat ve çevresine hizmet verecek cihazın alınmasını sağlayan hastane müdürüne teşekkür ettiklerini belirtti.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 08:26:05
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 16:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?